Bacalaureat 2023. Elevii sustin luni primul examen, la limba si literatura romana. Cand se vor afisa rezultatele

0

Generatia de elevi care a facut liceul doi ani in pandemie, invatand de acasa si a finalizat cursurile cu o greva generala, va trece, de astazi, prin examenul de maturitate. Bacalaureatul incepe luni, cu prima proba, la limba si literatura romana.

Accesul în sala de examen este permis până la ora 8 și 30 de minute și se face exclusiv cu ajutorul actului de identitate. Proba propriu-zisă începe la ora 9. Ghiozdanele și telefoanele mobile raman în afara sălii, deoarece utilizarea lor este strict interzisă. Durata probei este de 3 ore, calculată de la momentul încheierii distribuirii subiectelor în sala de examen.

Elevii nu au voie sa vorbeasca intre ei sau sa schimbe notite. Marti, urmeaza proba de profil – matematica la real sau istorie la uman. Miercuri va fi testul la disciplina specializării, iar joi examenul va fi susţinut la limba şi literatura maternă pentru minorităţile naţionale.

Calendarul probelor scrise la Bacalaureat: 

  • Luni, 26 iunie: Limba și literatura română
  • Marți, 27 iunie: proba obligatorie a profilului
  • Miercuri, 28 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării
  • Joi, 29 iunie: Limba si literatura maternă

Din cauza grevei profesorilor de la finalul lunii mai, probele orale din această sesiune a Bacalaureatului vor fi echivalate cu mediile din timpul liceului.

Primele rezultate se afişează în 3 iulie şi tot atunci puteţi depune şi contestaţii dacă e cazul. Rezultatele finale vin 4 zile mai târziu, atât în centrele de examne, cât şi online tot ce vă dorim e ca în dreptul vostru să scrie promovat.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.