Bacalaureat 2022. Rata de promovare peste 80% in judetul Bacau. Trei elevi au avut 10 pe linie


Ministerul Educației a publicat astăzi, 27 iunie, pe site-ul dedicat http://bacalaureat.edu.ro, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022. Acestea au fost afișate atât pe pagina web menționată anterior, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).


Urmare a acestor rezultate, în județul Bacău, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 80,5%, ceea ce înseamnă un număr de 2.921 de candidați care au obținut medii mai mari mari sau egale de/cu 6 (șase), dintr-un total de 3.627 de candidați prezenți, o rată peste rata națională de 78,3% și în creștere față de anul trecut când rata de promovare, înainte de contestații, în județul Bacău, a fost de 76,5%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 84,4%, respectiv 2.820 de candidați cu medii mai mari sau egale cu 6 (șase), dintr-un total de 3.340 prezenți, o rată, de asemenea, mai mare decât cea de anul trecut, când a fost de 81%, înainte de contestații. Pentru promoțiile anterioare, rata de promovare este de 35,2%, calculată la 287 de candidați prezenți, din care cu medii mai mari sau egale cu 6 (șase), respectiv declarați promovați, 101. Și aici se înregistrează o creștere, anul trecut, în aceeași perioadă, rata de promovare pentru promoțiile anterioare, înainte de contestații, fiind de 34,8%.
Trei candidați au obținut media generală 10 (zece): un absolvent de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești – Matematică-Informatică, un absolvent de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” Moinești – Științe ale Naturii și un absolvent de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghika” Comănești – Filologie. Toți cei trei candidați sunt din promoția curentă.
Pe discipline de examen, statistica numărului de candidați din județul Bacău care au fost notați cu 10 (zece) este următoarea:
• 46 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
• 116 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 61 / Istorie – 55);
• 159 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării (Biologie – 24, Chimie –
16, Filosofie – 1, Fizică – 30, Geografie – 14, Informatică – 38, Logică, argumentare și comunicare – 29, Psihologie – 4 și Sociologie – 3).
Pe mediile de promovare, statistica se prezintă astfel:
• 3 candidații au obținut media 10 (zece);
• 800 de candidați au obținut medii între 9 și 9.99; • 889 de candidați au obținut medii între 8 și 8.99; • 667 de candidați au obținut medii între 7 și 7.99; • 562 de candidați au obținut medii între 6 și 6.99;

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 27 iunie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv

prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali
ai acestora.
Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 1 iulie.
Pentru a fi declarat promovat la examenul național de Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:
*recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
*susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; * obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Comunicat de presa ISJ Bacau

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.