Bacalaureat 2014. Candidații susțin luni proba scrisă la limba română

0

Probele scrise ale Bacalaureatului 2014, sesiunea iunie – iulie, incep luni, cu proba de Limba si literatura romana, pentru care au fost pregatite doua tipuri de subiecte, pentru profilul umanist si respectiv cel real ale filierei teoretice.

Luni va avea loc prima proba scrisa din cadrul sesiunii iunie 2014 a Bacalaureatului, la disciplina de Limba si literatura romana. Sunt asteptati sa participe la aceasta proba 143.968 de absolventi, dintre care 129.827 din promotia curenta, iar alti 14.141 din promotiile anterioare, potrivit informatiilor transmise de Ministerul Educatiei, citate de Mediafax. 

Absolventii vor avea, in functie de profilul si filiera pe care le-au urmat in invatamantul liceal, doua tipuri de subiecte. Astfel, absolventii filierei teoretice – profilul umanist si cei ai filierei vocationale – profilul pedagogic, vor avea acelasi tip de subiecte, iar absolventii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice si ai filierei vocationale – toate profilurile cu exceptia celui pedagogic, vor primi alte tipuri de subiecte.

 Subiectele sunt elaborate de profesori specialisti din cadrul Centrului National de Evaluare si Examinare. Elevii au avut posibilitatea sa consulte si sa rezolve modele de subiecte pentru bacalaureat inca de la sfarsitul lunii octombrie 2013, cand acestea au fost publicate pe site-ul http://subiecte2014.edu.ro

Marti, 1 iulie, absolventii clasei a XII-a vor participa la proba scrisa de Limba si literatura materna, iar miercuri, 2 iulie, la proba scrisa obligatorie a profilului. Vineri, 4 iulie, se va desfasura proba scrisa la alegere a profilului si specializarii.

Afisarea rezultatelor va avea loc in data de 7 iulie (pana in ora 12:00). In aceeasi zi, vor putea fi depuse contestatii (intre orele 12:00 – 16:00). Acestea urmeaza a fi solutionate in perioada 8 – 10 iulie. Rezultatele finale vor fi anuntate in data de 11 iulie. Bacalaureatul se desfasoara in 527 de centre de examinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.