Avocatul lui Dan Adamescu a recunoscut, înainte de a se sinucide, că intermedia mita pentru judecători

0

Noi detalii din ancheta în care este implicat omul de afaceri Dan Adamescu. Avocatul milionarului, George Dumitru, care s-a sinucis la scurt timp după ce a fost audiat în acest dosar, era pionul principal folosit de omul de afaceri pentru a-i mitui pe judecători. Informaţia apare în referatul întocmit de procurori pentru a cere arestarea preventivă. Banii proveniţi din mită erau viraţi în conturile casei de avocatură deţinută de acesta, spun anchetatorii. 

Avocatul le-a spus procurorilor DNA, în ziua în care a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Dan Adamescu (foto), că în conturile cabinetului său de avocatură au fost virate diferite sume de bani din conturile uneia dintre firmele controlate de Dan Adamescu, sub forma unui onorariu de apărare în mai multe dosare comerciale aflate pe rolul Tribunalului București, potrivit referatului procurorilor.

Avocatul ar fi recunoscut însă în fața procurorilor că acele sume reprezentau mult mai mult decât solicitase în calitate de apărător al companiei, scrie DIGI24. Pe de altă parte, avocatul nu a putut oferi detalii despre adevărata destinație a banilor, pe care i-a scos din bancă și i-a înmânat unui lichidator judiciar. Acesta din urmă le-a spus însă procurorilor că sumele respective ajungeau ulterior la doi judecători de la Tribunalul București, Ion Stanciu și Elena Rovența, arată anchetatorii.

Cei doi sunt arestați preventiv încă de acum două săptămâni pentru acuzația de luare de mită. Ei ar fi primit în total 20.000 de euro de la omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediari, pentru a da decizii favorabile uneia dintre firmele omului de afaceri. Dan Adamescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Este acuzat că a dat mită unor judecători ca să-şi salveze de la insolvenţă una dintre firme.

Avocatul lui Dan Adamescu s-a sinucis aruncându-se în fața metroului, la stația Universitate, cu o zi înainte de percheziţiile făcute de procurori la domiciliul şi la firmele lui Dan Adamescu.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.