Avocat din Bacau , trimis in judecata pentru santaj


Un avocat stagiar inscris la Baroul Judetean Bacau a fost trimis in judecata de DNA pentru santaj. Barbatul i-ar fi cerut unui barbat care batuse o alta persoana , suma de 4000 de euro pentru e evita o plangere penala. Incidentul s-ar fi petrecut intr-un bar din Brasov.

Alaturi  de avocatul Neculai Mihaila a mai fost trimis in judecata si Sorin Ciprian Florrea , administrator la Sc TRIO Salt SRL Brasov , pentru complicitate la santaj.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că Sorin Florea, administrator al unei societăţi comerciale în cadrul căreia funcţionează restaurantul „Calypso” din Braşov, a luat la cunoştinţă despre o altercaţie ce a avut loc în incinta restaurantului său, la sfârşitul lunii februarie 2011, între denunţător şi o altă persoană.

În acest context, în cursul lunii martie 2011, în scopul de a obţine în mod injust o sumă de bani de la denunţător, l-a determinat pe Neculai Mihăilă, avocat în cadrul Baroului Bacău, cu activitate preponderent în Braşov, să-i creeze denunţătorului o stare de temere cu privire la acest eveniment şi să-l constrângă să-i dea suma de 4.000 de euro.
În concret, în condiţiile în care nu exista contract de asistenţă juridică sau orice înţelegere între Mihăilă şi persoana agresată, avocatul i-a relatat denunţătorului că, în urma altercaţiei, cealaltă persoană a suferit fractura a trei dinţi frontali şi l-a convins să îi remită suma de 4.000 de euro, ameninţându-l că, în caz contrar, victima va formula plângere penală împotriva sa pentru infracţiunea de vătămare corporală gravă, faptă pedepsită cu închisoarea.

În data de 15 martie 2011, Mihăilă a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro, reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi.

În aceeaşi zi, avocatul şi patronul restaurantului au fost reţinuţi pe o durată de 24 de ore iar în data de 16 martie 2011, Curtea de Apel Braşov a luat faţă de cei doi măsura de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 zile.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la  Curtea de Apel Braşov.

 

 

 

Sursa : realitatea.net

1 COMENTARIU

  1. Asta nu ma poate face sa ma gandesc ca nu e singurul caz.. si ca ori s-a dat prea putin, ori aveau oamenii nevoie de ceva sa raporteze.. cam astea sunt sumele.. si de obicei merge

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.