Avertizare meteo. Urmeaza mai multe zile de canicula in judetul Bacau. Temperaturile pot atinge si 37 de grade


O noua avertizare meteo a fost publicata de Agentia de Meteorologie. Valul de canicula va cuprinde judetul Bacau, astfel ca temperaturile pot ajunge si la 40 de grade Celsius.

Duminica, 24 iulie, judetul Bacau se va afla sub cod portocaliu. Local în Transilvania, Moldova, iar mai ales spre seară și la începutul nopții în regiunile sudice vor fi perioade cu vijelii puternice (rafale de peste 90 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. Pe alocuri aversele vor fi torențiale, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp, iar în zonele montane izolat 40…50 l/mp.

Tot duminica, judetul se va afla si sub cod galben de canicula. Valul de căldură va persista, duminică (24 iulie) în regiunile sudice și local în cele vestice, centrale și estice. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 34 și 37 de grade.

Incepand de luni, 25 aprilie, Bacaul se va afla sub cod galben. În intervalul menționat valul de căldură va persista luni (25 iulie) în jumătatea de sud-vest, iar apoi se va extinde din nou în cea mai mare parte a țării. În special în regiunile vestice și sudice disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.