AVAX  – concurent și alternativă  pentru Ethereum?


Deși în prezent se vorbește mult  despre  această  criptomonedă, prima apariție mai serioasă a lui Avalanche  a avut   loc pe 20 noiembrie a acestui an.  Comunitatea  crypto mondială a atras  atenția la tokenul AVAX,  care a atins recordul și nu doar. Respectiva criptomonedă a reușit să  se  claseze  și în TOP 10 criptomonede la capitolul  capitalizării de piață. AVAX este un simbol al platformei Avalanche care acceptă contracte inteligente. Criptomoneda a avut un ritm de creștere de-a dreptul impresionant – în ultimul  an valoarea criptomonedei a crescut cu peste 3000%. 

În acest articol relatăm despre principalele aspecte ale acestei criptomonede, precum și despre avantajele care au poziționat-o drept concurent al renumitei criptomonede Ethereum. 

Ce este Avalanche ?

Avalanche nu este doar un blockchain care facilitează tranzacțiile de  fonduri, ci o  întreagă platformă de Smart Contracts. Platforma a  fost lansată în 2020. Un aspect specific a acestei platforme și a acestui blockchain este posibilitatea de a crea aplicații descentralizate și subrețele.

Ce reprezintă subrețele  în acest  sens? Subrețelele sunt blockchain-uri private sau publice puternice, fiabile și sigure care sunt bifurcate de la platforma principală Avalanche.  Astfel, dezvoltatorii au opțiunea importantă de a personaliza complet designul rețelei, dar trebuie să îndeplinească o condiție – să ajute la asigurarea siguranței Avalanche.

Avalanche folosește un model de dovadă a mizei (PoS) care permite verificarea tranzacțiilor în funcție de câte monede deține utilizatorul. Susținătorii PoS susțin că această metodă consumă mai puțină energie decât altele și are un impact mai mic asupra mediului. Plus la aceasta, o asemenea abordare contribuie pozitiv la fiabilitatea sistemului la general,  ceea ce,  cu siguranță, oferă  criptomonedele și blockchain ului anumite avantaje competitive. 

Creșterea explozivă a jetonului AVAX a avut loc

Precum  cunoaștem, fiecare criptomonede are anumite premise care anticipează creșterea  rapidă  a acesteia. Creșterea AVAX a venit după ce dezvoltatorii au anunțat un parteneriat cu compania de consultanță Deloitte. Împreună, ei doresc să „îmbunătățească siguranța, viteza și acuratețea” Agenției Federale pentru Managementul Urgențelor din SUA.

    Care este interesul Deloitte în acest parteneriat? Deloitte va folosi blockchain-ul Avalanche pentru a „construi platforme mai eficiente pentru asistența în caz de dezastre”. Această noutate a reprezentat nu doar un context informațional benefic pentru creșterea valorii AVAX,  dar și un context informațional care a apărut în momentu potrivit. În acel moment era deosebit de actual subiectul creșterii costurilor tranzacțiilor în cadrul blockchainului Ethereum. În acest sens, comunitatea criptografică a privit AXAT ca o bună alternativă pentru ETH. Totodată,  comunitatea crypto nu se grăbește să investească exclusiv în AVAX, unii preferă să rămână la opțiunea Ethereum.  În cazul în care și tu faci parte din această categorie, poți tranzacționa chiar acum pe Bitcoin loophole

Avalanche este adesea comparată cu Ethereum, deoarece ambele acceptă contracte inteligente sau colecții de cod care execută un set de instrucțiuni pe blockchain. Această tehnologie este esențială pentru ca serviciile financiare descentralizate (DeFi), aplicațiile și jetoanele nefungibile (NFT) să funcționeze.

În același timp, Avalanche mai are un mare avantaj în comparație cu Ethereum. AVAX își propune să efectueze tranzacții mai rapide, cu taxe mai mici în comparație cu Ethereum. Parteneriatul cu Deloitte nu presupune anumite modificări pe partea tehnică  a blockchainului, de aceea,  AVAX-ul  va reuși să  păstreze acest  avantaj competitiv.  

Ethereum și avalanșă: asemănări și diferențe

Ethereum devine tot mai popular și mai utilizat. Astfel,  există proiecte  care  reprezintă  alternativă  pentru acest blockchain. Avalanche este proiectat pentru a fi mai rapid și mai ieftin de utilizat decât Ethereum. Poate procesa 4,5 mii de tranzacții pe secundă, în comparație cu Ethereum care poate  procesa  doar 13 tranzacții pe secundă.

Cu toate acestea, ETH blockchain are acele puncte forte,  recunoscute de-a  lungul anilor de către investitori și utilizatorii acestui blockchain.  Ethereum folosește în prezent un model proof of work (PoW), în care minerii trebuie să concureze în rezolvarea unor probleme complexe pentru a confirma tranzacțiile. Acesta este unul  dintre  principalele motive  de  ce investitorii totuși preferă Ethereum. 

Concluzie

În prezent AVAX, reieșind din anumite   avantaje poate  concura cu Ethereum – principala platformă  de  contracte  inteligente  și unul dintre cele mai sigur și populare blockchain-uri din lume. Indiferent dacă ești mai conservatist  și preferi ETH sau dacă vezi avantaje indiscutabile AVAX, poți tranzacționa cu încredere și comoditate pe Bitcoin Loophole! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.