[UPDATE] Avarie la Darmanesti, pe aductiunea de la Valea Uzului. Se opreste apa in Bacau

Publicitate

UPDATE 16 IULIE, ora 22.00

Furnizarea apei potabile pentru marti, 17.07.2018 se va face in
intervalul orar 06.00-08.00 si 18.00-20.00.

Datorita programului de furnizare redus ca durata, este posibil ca in
unele zone mai inalte ale Municipiului Bacau (Republicii, Miorita,
Energiei, Centru) apa sa nu ajunga la etajele superioare.


UPDATE 15 IULIE ORA 16:00

La aceasta data continua lucrarile de remediere a avariei. Estimam finalizarea lor in jurul orei 24.00.

Programul de furnizare a apei potabile pentru luni, 16.07.2018 va fi 06.00-08.00 si 18.00-20.00.

Reluarea furnizarii apei in parametri normali se va face dupa aproximativ 48 ore de la finalizarea remedierilor, timp necesar pentru umplerea intregii conducte de aductiune (60 km).

Vom reveni cu amanunte.

 

 

UPDATE 15 IULIE ORA 13:00


In jurul orei 12.00 echipa S.C CRAB S.A, a inceput lucrarile de inlocuire a piesei deteriorate (flansa imbinare tuburi).


UPDATE 15 IULIE ORA 10:00

Poze de la avarie


UPDATE 15 IULIE ORA 09:00

Procesul de golire a conductei de aductiune Valea Uzului-Bacau este in curs de finalizare, fiind ingreunat de diametrul mare al conductei (1000 mm) si de relieful specific zonei (vale).

Reprezentantii ISU Moinesti au sprijinit, in tot acest interval de timp, echipa SC CRAB SA, prin pomparea apei din arealul afectat.

Pentru a se reduce timpul aferent remedierii avariei si pentru identificarea in regim de urgenta a defectiunii, in paralel cu golirea conductei, s-a initiat in jurul orei 1:00, lucrarile de sapatura.

Imediat ce conditiile tehnice o vor permite (conducta va fi golita in totalitate), se vor incepe lucrarile de inlocuire a piesei defecte.

Vom reveni cu amanunte.


Update 14 IULIE ora 20:00

Pentru remedierea avariei pe conducta de aductiune Valea Uzului – Bacau (zona Darmanesti), conducta cu diametru de 1000mm, este necesara golirea conductei din zona avariei (aprox. 15 km), proces inceput la orele 12.00, cu termen estimat de finalizare la orele 22.00.

Dupa golirea conductei, echipele S.C CRAB S.A vor actiona in vederea identificarii si remedierii in regim de urgenta a defectiunii.

Programul de furnizare a apei potabile pentru ziua de 15.07.2018, va fi intre orele 06.00-08.00 si 17.00-20.00.

Vom reveni cu amanunte imediat ce vor fi finalizate lucrarile de sapatura.


UPDATE 14 IULIE ORA 12:00

Datorita unei avarii aparute in data de 14.07.2018, in jurul orei 11.00 pe aductiunea Valea Uzului – Bacau, in zona localitatii Darmanesti a fost oprita alimentarea cu apa potabila din aceasta sursa.

Ca urmare programul de furnizare a apei potabile in Municipiul Bacau, pentru ziua de 14.07.2018 va fi restrictionat, apa furnizandu-se la parametri normali intre orele 17.00-20.00.

Echipele S.C CRAB S.A sunt in teren pentru identificarea cauzei avariei si luarea masurilor de interventie.

Vom reveni cu amanunte.

Lasa un comentariu

5 comentarii

 1. Management defectuos, politruci in functii fara nici un fel de experienta in domeniul managementului apei si apei uzate care zboara dintr-o functie in alta datorita sprijinului marelui baron…domnul B! Ati auzit de Directiva Cadru Apa? Va cunoasteti obligatiile? Nu cred! Aveti o singura obligatie, si aceea este pe linie de partid! Sa sporiti prosperitatea clasei politice pe care o reprezentati, sa va deschideti conturi si sa va ridicati case din banii nostri (a celor multi su prosti, care platesc piederile de apa din retea cuantificate la cca. 60%).
  Oamenii competenti sunt indepartati, caci deranjeaza si nu fac casa buna cu lupii! Cine nu este cu noi, este impotriva noastra! Ce asteptari aveti? O sa readucem la lumina o veche meserie in Bacau, cea de sacagiu. Si este doar inceputul…!Iar noi, stam cuminti in casele noastre si asteptam sa curga apa la robinet macar o zi sa facem o baie sau ne ne umplem cada pentru inca o saptamana! Traim mai rau ca refugiatii din zonele de conflict! Insa, este bine ca avem bani de ajutoare sociale, salarii mari la stat (statul degeaba)…sa incurajam lenea…si votul partidului unic…! Asemenea lucruri se intampla doar in statele bananiere! Prin urmare, domnilor si doamnelor din conducerea CRAB si Primaria Bacau, va rugam sa va luati un bilet (one way ticket) spre tarile africane, unde portretul de incapabili va recomanda cu caldura!
  Un grup de cetateni foarte revoltati!

 2. „Domnule Primar”
  Am putea fi si noi,carausii de bidoane cu apa ,scutiti de taxe si impozite pe perioada c?r?u?iei????

 3. Din pacate asta se intampla cand orasul are o populatie imbatranita, vulnerabila, usor de manipulat si care voteaza pentru un mic si o bere!
  Nu stiu de ce Bacaul a fost votat ”capitala a tineretului”…
  Nu am vazut pe nimeni sa protesteze in fata primariei.
  Iese cineva in strada sa protesteze?!
  Sau tot orasul tine cu PSD?!
  Tin minte ca Sechelariu a avut un vis: voia ca Bacaul sa devina oras european…pfffttt…
  Oare cand se va intampla asta?
  Se opreste apa, gazul, curentul electric…nu avem trotuare, d-apoi strazi fara gropi…nici macar in parc nu poti alerga fara sa-ti luxezi glezna din cauza gropilor si a denivelarilor.
  Data viitoare cand mai votati, aveti mare grija!!!

 4. Ce inseamna”parametri normali” ??? …ca presiunea lipseste ,deci nu putem folosi apa calda,acum,in plin sezon incarcat de caldura si praf.

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here