Autostrada „Viaduct”: Cea mai mare structură de acest tip, de pe loturile UMB, se apropie de finalizare

0

Viaductul de 740 de metri de la Nădășelu, care reprezintă cea mai lungă structură de acest tip realizată în cadrul proiectelor Autostrăzii Transilvania finanțate prin PNRR, se apropie de finalizare, conform celor mai recente imagini surprinse pe șantier.

Segmentul de autostradă cu progresul cel mai semnificativ, situat între Nădășelu și Zimbor pe o lungime de 30 de kilometri, a atins o execuție de aproximativ 70% și pare să fie în grafic pentru finalizarea sa în cea de-a doua jumătate a anului viitor. Cu toate acestea, există îngrijorări legate de faptul că absența viaductelor care făceau inițial parte din contractul de construcție ar putea transforma această nouă autostradă într-un obiectiv de tip „muzeu”. Ultimul calendar oficial al CNAIR, aprobat în luna august, indică data lunii mai 2025 pentru finalizarea lucrărilor pe cei 30 de kilometri dintre Nădășelu și Zimbor – potrivit economedia.ro

Așadar, la sfârșitul anului viitor, UMB poate finaliza lucrările pe cei 39 de kilometri din totalul de 42 de kilometri dintre Nădășelu și Poarta Sălajului, dar pentru a respecta termenul din PNRR autostrada trebuie să fie complet finalizată în august 2026, deci în mai puțin de trei ani.

Ministrul Sorin Grindeanu vede inaugurarea în decembrie 2024

„Sunt lucrări foarte grele. Am fost pe șantierul autostrăzii Transilvania am văzut două loturi care, cred eu sunt cele mai grele din țară, în acest moment și poate nu doar din țară. De la Nădășelu la Poarta Sălajului se lucrează extraordinar de greu pentru că o iau la vale dealurile acolo, dar este o mobilizare extraordinară, pasaje poduri…tot ce vreți…Termenul de finalizare pe cele două sectoare de la Nădășelu la Poarta Sălajului ar fi pe sfârșitul anului viitor”, spunea în august, pe șantier, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.