Autostrada Bacau – Brasov – Iasi, proiectul politic al PSD Bacau. Sova si Ivancea, posibili candidati la alegerile locale din 2020

0

Autostrada Brașov-Bacău-Iași, proiectul politic al PSD Bacău

Sambata, 21 decembrie, PSD Bacau a organizat o conferinta municipala extraordinara in care si-a prezentat bilantul mandatului politic 2015 – 2019, precum si activitatile consilierilor locali ai organizatiei, in contextul evolutiilor politice locale din 2019.

Reamintim cititorilor ca primarul Bacaului, Cosmin Necula, a fost exclus din PSD, dupa ce a criticat Guvernul Dancila si a fost acuzat de partid ca a „jucat la doua capete” si nu a avut realizari in mandatul de primar.

La conferinta au participat europarlamentarul Dragos Benea, deputatul Lucian Sova, deputatul Ionel Floroiu, presedintele CJ Bacau, Sorin Brasoveanu, consilieri locali si judeteni dar si militanti social – democrati.

Presedintele PSD Bacau, Dragos Benea, a lansat un apel la toate fortele politice locale din Bacau sa faca un front comun pentru sustinerea obiectivului construirii Autostrazii Bacau – Brasov – Iasi – acesta fiind obiectivul politic central al PSD Bacau :

„Lansăm un apel către toate forțele politice locale din Bacău și către toate organizațiile societății civile să facem front comun pentru susținerea obiectivului construirii Autostrăzii Moldova pe traseul Brașov-Bacău-Iași, acesta fiind și obiectivul politic central al PSD Bacău. Dacă vom face front comun și vom susține cu toții, până la capăt, această idee vom reuși să o impunem negreșit. Vă propun să ne adunăm cu toții în jurul acestei idei – că varianta Brașov-Bacău-Iași este singura soluție fezabilă de autostradă către Moldova – și să o impunem cu toată forța la cel mai înalt nivel posibil. Nu e un proiect fundamentat pe orgoliile noastre, ci pe un studiu foarte temeinic, care ne arată clar calea de urmat dacă dorim să avem, cu adevărat, o autostradă a Moldovei.
Dacă vom fi coezivi pe acest subiect, dacă toți băcăuanii se vor plasa în siajul acestei idei, am credința că vom vedea și începutul materializării ei.” a spus Benea

Conform unui studiu realizat de experti europeni, autostrada Bacau – Brasov este cea mai rentabila si ieftina solutie care ar putea face legatura dintre Moldova de Ardeal. Cei 160km de autostrada vor costa 2,16 miliarde de euro. CNAIR a incheiat deja un contract de finantare pentru „Elaborare documentatie pentru obiectivul Autostrada Brasov-Bacau”.

Lucian Sova la Primaria Bacau, Valentin Ivancea la Consiliul Judetean Bacau

Neoficial inca, cei doi candidati ai PSD Bacau la alegerile locale din 2020 vor fi Lucian Sova si Valentin Ivancea. Dragos Benea a declarat pentru site-ul G4Media ca „Lucian Şova este o variantă responsabilă de care Bacăul are nevoie”. Sova a fost ministru transporturilor, iar in acea perioada a fost semnat contractul pentru Centura Bacaului si au inceput lucrarile.

Valentin Ivancea a fost prefect de Bacau si a gestionat problemele de la santierul Centurii Bacaului, decolmatarea lacului de la Insula de Agrement dar si desele probleme cauzate de lipsa apei, criza gunoiului si alte situatii de urgenta.

 

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.