Autostrada Bacau – Brasov are finantare in bugetul pe 2019, pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehnic

Publicitate

Sambata, 16 februarie, parlamentarii PSD de Bacau au iesit intr-o conferinta de presa si au prezentat resursele alocate pentru autostrada Bacau – Brasov, in bugetul pe 2019.

La eveniment au fost prezenti senatorul Dragos Benea, senatorul Miron Smarandache, deputatii Costel Dunava, Ionel Floroiu si fostul ministru al transporturilor, Lucian Sova.

„Obiectivul politic al PSD Bacau pentru 2019 este promovarea documentatiei tehnico-economice in vederea executiei autostrazii Bacau-Brasov, care este, de fapt, o parte din autostrada Iasi-Bacau-Brasov-Fagaras-Sibiu” a declarat presedintele PSD Bacau, Dragos Benea

Primul pas, alocarea banilor necesari realizarii proiectului tehnic si intocmirea caietului de sarcini, a fost realizat. Prin asigurarea in bugetul din acest an a sumelor ce garanteaza proiectul tehnic si caietul de sarcini, proiectul autostrazii Bacau-Brasov va fi pregatit la finantare si depus pentru exercitiul financiar urmator.

Un studiu realizat de consultanti agreati de Comisia Europeana arata faptul ca varianta Bacau-Brasov este cea mai indicata din punct de vedere al costurilor si beneficiilor in fata alternativelor.

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here