Autostrada A7 va continua pana la Suceava. Au fost aprobat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Pascani – Suceava

0

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a semnat vineri indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Paşcani-Suceava din A7, în valoare de 9,2 miliarde lei, investiţie finanţată din bani europeni şi de la bugetul de stat.

„Am semnat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Paşcani-Suceava din A7, un pas vital pentru finanţarea legăturii întregii regiuni a Moldovei cu Bucureştiul. Tronsonul acesta este amplasat pe raza judeţelor Iaşi, Suceava şi Botoşani şi va asigura legătura între tronsoanele Bacău – Paşcani (deja în execuţie) şi Suceava-Siret, aflat în proiectare. În valoare de 9,2 miliarde lei, investiţia este finanţată din bani europeni, prin Programul Transport, şi de la bugetul de stat, cuprinzând inclusiv lucrările de infrastructură auxiliară şi alte costuri asociate”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

A7 Pascani – Suceava

El a precizat că lungimea totală a traseului este de 67 km, structurat în două loturi, şi că A7 este rezultatul unei strategii care implică coordonarea şi utilizarea eficientă a resurselor de care dispune România din bani europeni.

„Pentru că tot vorbeam zilele trecute despre planificare, A7 este dovada că printr-o abordare strategică poţi să pui bazele unor proiecte de amploare. Faptul că nu am fi putut asigura finanţarea întregii investiţii printr-un singur instrument nu a fost un impediment. A7 este rezultatul unei strategii care implică coordonarea şi utilizarea eficientă a resurselor de care dispunem din bani europeni. Porţiunea Ploieşti-Buzău-Focşani-Paşcani este finanţată prin PNRR, iar continuarea până la Siret prin Programul Transport 2021-2027. Mulţi uită că pentru a accesa fondurile europene aferente sectorului de transport, MF trebuie să asigure partea de cofinanţare din bugetul naţional. Pentru următorii ani avem nevoie de 10 miliarde de euro care să acopere toate aceste proiecte în care suntem angrenaţi”, a punctat ministrul Finanţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.