Autostrada A7 continua spre Suceava. A fost avizat studiul de fezabilitate pentru Pașcani- Suceava (62 de km)

1

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor a dat astăzi avizul favorabil pentru Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii A7, sectorul Pașcani-Suceava. Avizul vine în urma aprobării documentului de către CNAIR săptămâna trecută.

Următorul pas în procesul de evaluare este avizarea Studiului de Fezabilitate în cadrul Consiliului Interministerial și aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Hotărâre de Guvern. Valoarea estimată a proiectului pentru sectorul menționat este de 7,79 miliarde de lei (fără TVA), fonduri care vor fi alocate prin Programul de Transport.

Autostrada A7 Pascani – Suceava, cunoscută și ca Autostrada Moldovei, va fi împărțită în două loturi distincte, care vor fi supuse licitației în mod independent. Lotul 1, cu o lungime de 33 de kilometri, va include nodul rutier Roșcani, cu descărcare în DJ 208C. Lotul 2, în lungime de 28,97 km, va avea un nod rutier care va asigura conexiunea cu Aeroportul Suceava și accesul în DN29.

Proiectul va trece prin trei județe importante:

  • Iași (12,3 km),
  • Botoșani (6,5 km),
  • Suceava (43,17 km).

În cadrul acestui traseu vor fi construite numeroase facilități, inclusiv 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, 8 parcări, 2 Centre de Întreținere și Coordonare, precum și 5 noduri rutiere: Tătăruși – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roșcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum de acces în DN29).

De asemenea, noua autostradă va asigura conectivitatea cu Punctul de Trecere a Frontierei româno-ucrainene de la Siret, consolidând infrastructura de transport în regiune.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Jos palaria si tot respectul pentru reusita,de A13 nu avem nici o veste buna desi este asa de importanta pentru zona,
    ce mai putem face sa-i convingem pe politicienii nostri,sa iesim in strada???

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.