Autostrada A7 Bacau – Focsani, construita de Umbrarescu, a primit cei mai multi bani in acest an: peste 230 de milioane de euro

0

Desi bugetul Ministerului Transporturilor pe anul 2024 prevede investitii mai mici fata de sumele cheltuite in 2024 pentru anumite proiecte, Autostrada A7 primeste o finantare generoasa de la buget.

Astfel, pe primul loc la alocarea de fonduri regasim tronsonul A7 Bacau – Focsani – parte din Autostrada Moldovei Ploiesti – Pascani. Tronsonul construit de Umbrarescu va primi 1,151 miliarde lei – aproximativ 230 de milioane de euro. Spre comparație, anul acesta cheltuielile preliminate cu acest proiect derulat de grupul UMB se cifrează la 452 de milioane de lei.

Autostrada Focșani – Bacău, cu o lungime totală de 95,9 kilometri, este împărțită în trei loturi distincte :

Lotul 1: Traseul care se întinde de la Focșani la Domnești Târg, cu o lungime de 35,60 kilometri.

Lotul 2: Secțiunea Domnești Târg – Răcăciuni, cu o lungime de 38,78 kilometri.

Lotul 3: Lotul final al autostrăzii, de la Răcăciuni la Bacău, cu o lungime de 21,52 kilometri.

Lucrarile pe A7 Focsani – Bacau sunt executate de firmele controlate de Dorinel Umbrarescu. Termenul de execuție a lucrărilor este stabilit la 30 de luni de la data semnării contractului, care a avut loc pe 29 martie 2023.

De asemenea si celelalte tronsoane din A7 primesc bani – Bacau – Pascani primeste 822 milioane lei, Buzau – Focsani primeste 802 milioane lei iar Ploiesti Buzau va avea 793 milioane lei. Potrivit informatiilor publice, este posibil ca tronsonul Buzau – Focsani sa fie finalizat in anul 2024 integral.

Articolul integral pe economica.net


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.