Autospeciala pirotehnica de aproape 300.000 de euro pentru ISUJ Bacau

0

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau va avea in dotare o autospeciala pirotehnica, in valoare de aproape 300.000 euro. Autospeciala poate fi folosita pentru asanarea terenului de muniţii rămase neexplodate, pentru îndepărtarea podurilor de gheaţă şi a stâncilor care pot bloca drumuri.

„Voi fi întotdeauna un susţinător al demersurile menite sa eficientizeze activitatea de protecţie civilă. (…) Prin astfel de investiţii, cei mai câştigaţi sunt cetăţenii şi comunităţile noastre. Beneficiile sunt imense şi se traduc prin creşterea gradului de protecţie în caz de dezastre, ca urmare a eficientizării capacităţii de răspuns a structurilor de intervenţie”, a declarat Lucian Bode, joi, la recepţia primelor 12 autospeciale pirotehnice şi a 6 autoplatforme pentru salvare de la înălţime. 

Autospecialele pirotehnice urmează să fie folosite în misiuni de asanare a teritoriului de muniţiile rămase neexplodate din conflictele armate, în activităţi de distrugere cu ajutorul explozivului a podurilor de gheaţă şi/sau a zăpoarelor de gheaţă şi a stâncilor sau a altor elemente care pot bloca căilor de comunicaţii sau reţelele de utilităţi publice. Autospecialele pirotehnice au un compartiment special pentru transport muniţii neexplodate (dispus în partea din spate a şasiului) şi două compartimente laterale pentru transport mijloace şi accesorii de distrugere muniţii şi pentru executarea lucrărilor de distrugeri cu ajutorul explozivilor în diferite medii. În dotarea autospecialelor se află echipamente care să permită executarea în siguranţă a misiunilor precum detectoare de metale, costum de protecţie pirotehnic pentru personalul specializat, căşti şi veste de protecţie balistică, rucsacuri pentru transportul explozivi. 

Valoarea unei autospeciale, complet echipată, este de aproximativ 270.000 de euro. 

Potrivit IGSU, în total vor fi achiziţionate 19 astfel de autospeciale, câte una pentru ISU din judeţele Alba, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Buzău, Cluj, Dolj, Galaţi, Iaşi, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Timiş, Vâlcea şi Vrancea şi una pentru Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.