Autoritatile au declarat epidemie de gripa in Romania

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de gripa in Romania, avand in vedere numarul crescut al cazurilor de gripa si infectii respiratorii din ultima saptamana. In urma gripei aparute in acest sezon, au murit 18 persoane in intreaga tara.

In majoritatea cazurilor, persoanele decedate mai aveau si alte boli. Ultimele doua persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an si sase luni din judetul Neamt si o femeie de 49 de ani din judetul Mures. In ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Ambii aveau conditii medicale preexistente si nu fusesera vaccinati antigripal.

Sunt peste 7000 de cazuri de gripa, ceea ce reprezinta un numar dublu fata de saptamana anterioara si tot dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.

DSP Bacau a primit de la Ministerul Sănătăţii, 39.710 de doze de vaccin antigripal, iar până în data de 02.02.2020 au fost vaccinate 39.562 de persoane.De asemenea, DSP va primi un număr suplimentar de 1552 de doze de vaccin antigripal.

În săptămâna 27.01 – 02.02.2020, la nivelul judeţului Bacău, s-au confirmat 96 cazuri gripă din care 16 cazuri au necesitat internare la secţiile de Boli Infecţioase din cadrul SJU Bacău, SMU Moineşti şi SM Oneşti.

Din cele 96 de cazuri de gripă, 18 cazuri sunt confirmate prin teste rapide, iar celelalte sunt diagnosticate clinic. Cele mai multe cazuri se regăsesc la grupa de vârsta 5-14 ani (44 de cazuri).

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here