Autorii carnagiului de la Charlie Hebdo, uciși în urma unui asalt al poliției franceze

0

Cei doi presupusi atentatori de la Charlie Hebdo, fratii Said si Cherif Kouachi, care se ascundeau intr-o tipografie la Dammartin unde luasera un ostatic, sunt morti.  Surse apropiate anchetei au declarat pentru Agentia France Presse ca ostaticul luat de acestia a fost salvat si este teafar.

atacuri charlie hebdoInformatia privind uciderea in asalt de catre trupele speciale a celor doi frati acuzati ca au comis atentatul de miercuri de la sediul Charlie Hebdo a fost confirmata de jandarmeria nationala. Ulterior, surse au declarat pentru Le Monde ca si Amedy Coulibaly, care luase ostatici intr-un magazin evreiesc din Porte de Vincennes, a fost ucis. Politia declansase asaltul aproape concomitent.

Cu privire la ostaticii din supermarketul din porte de Vincennes, informatiile sunt contradictorii si confuze. Presa franceza citand surse din politie vorbeste fie de trei, fie de patru morti. Cinci sau sase persoane au iesit nevatamate. Numarul total al ostaticilor nu a fost confirmat oficial.

Ucigasii au sunat la TV, vineri dimineata

fratii kouachi okDoi dintre teroristii care au fost ucisi vineri de fortele speciale franceze au discutat telefonic, in cursul diminetii, cu postul de televiziune BFMTV, care nu a difuzat informatia pana la finalul crizei ostaticilor. Cei doi au revendicat actiunile teroriste iar unul dintre ei a afirmat ca acestea au fost sincronizate.

Unul dintre ucigasii de la Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, contactat telefonic vineri dimineata de BFMTV, afirma ca este finantat de catre imamul Anwar al Awlaki si care are o misiune din partea „Al Qaida din Yemen”. „Suntem aparatorii profetului”, a spus el. Potrivit AFP, imamul american de origine Amedy-Coulibaly.-Son-parcours-lie-a-celui-de-Kouachiyemenita Anwar Al-Awlaki a fost ucis de o racheta lansata de o drona americana in 2011.

Amedy Coulibaly (foto stânga), teroristul de la Porte de Vincennes, a sunat la BFMTV in jurul orei 15.00, in timpul luarii de ostatici. Acesta a afirmat ca s-a „sincronizat” cu ucigasii de la Charlie: „Ei, Charlie Hebdo, eu politistii”, a spus Amedy Coulibaly. Amedy Coulibaly a mai declarat pentru BFMTV ca apartine gruparii Statul Islamic.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.