AUTENTIC DIN INIMA GRECIEI – Greek Agora Geórgios

0
  • Unicul magazin grecesc din Bacău
  • Printre puținele magazine cu specific din țară, care vă oferă produse direct din Grecia, de la producatori locali
  • Str. Energiei 32 BACĂU

Zeus a coborât de pe muntele Olimp și a lăsat cadou băcăuanilor un colț autentic de Grecie. Un magazin extraordinar, o Agora autentică pe strada Energiei, nr. 32 din Bacău.

Sub albastrul elen, Greek Agora Geórgios, vei găsi o bucățică din însorita Grecie. Este primul si singurul magazin din Bacău dedicat exclusiv produselor grecești, iar locatia ofera o experiență culinară autentică, plină de aromele și savoarea elenă.

Irina, fondatoarea magazinului Greek Agora Geórgios, a cultivat în timp o pasiune pentru Grecia și s-a incăpățânat să deschidă un magazin fix ca în locurile pe care le îndrăgește cu atâta pasiune:

„A fost un vis! Mi-am dorit atât de mult să am acces oricând la produsele grecești de calitate încât nu am mai avut liniște până nu mi-am împlinit această dorință. Ce să vă spun.. Energia și modul de viață al grecilor a reușit să ne modeleze și nouă standardul și concepția asupra vieții de zi cu zi. Și, pentru că un concediu în superba Grecie este atât de scurt, ne-am gândit să aducem o parte din Grecia ACASĂ, la Bacău.”

Magazinul nu este doar un loc pentru cumpărături ci o destinație pentru cei care își doresc să experimenteze arome autentice și să descopere produse rare și deosebite. De la ulei de măsline extravirgin, presat la rece, filtrat sau nefiltrat, până la soiuri variate de măsline, oferite direct din plantațiile fermierilor locali din Grecia, brânzeturi, fructe și chiar renumitele vinuri specifice acestor tărâmuri, fiecare produs spune o poveste despre tradiție și pasiunea culinară a acestei țări.

Irina – “Cel mai greu a fost să alegem produsele. Din start am refuzat ideea produselor generaliste, comerciale, procesate în marile fabrici. Am căutat variantele de nișă, de la producători locali, produse pe care le descoperim în micile magazine de pe străduțele cochete ale orașelor și stațiunilor grecești. Efectiv iubim energia acelor locuri! Unde câte un grec muncit de vremuri lua de pe un raft o halva, de exemplu, și imi explica câte ore și trudă a investit pentru ca eu să degust acea delicatesă. Avem mulți, mulți ani de când explorăm tot ceea ce înseamnă cultura, bucătăria, modul în care aleg să trăiască grecii . Ani in care am vizitat și ferme si am căutat și gustat produse  astfel incât, acum, să reusim să alegem și să oferim calitatea cea mai bună clienților noștri”.

Și nu a fost deloc ușor. Irina ne-a povestit despre cum a învățat secretele uleiului de măsline presat la rece și despre cum a învățat să intendifice gusturile și, implicit, falsurile. Despre oamenii locului care povesteau cu tot sufeltul despre manufacturile lor.

Irina – “Cred că știm deja că suntem două popoare care ne asemănăm foarte mult. Sunt oameni care simt pământul la fel ca părinții, bunicii noștri, care apreciază munca, calitatea și frumosul. De la ei am invățat să pot oferi clientului meu un produs de calitate, este mai important decât profitul și cu asta am rămas în minte atunci când am deschis Greek Agora”.

Dulceață de roșii, măsline sau vinete?

Grea dilema pentru că noi nu am mai mâncat până acum asemenea delicateți. Cei de la Greek Agora Geórgios au reușit să importe produse dintre cele mai diverse, realizate in serii mici, exclusiv pentru tavernele și magazinele micilor comercianți eleni.

Ca să vă faceți o idee despre ce vorbim când spunem unicitate, trebuie musai să veniți să gustați Flori de sare de mare, o sare cu multiple beneficii, special strânsă manual de pe stâncile mării Mediteraneene. Produs pe care îl regăsim doar în bucătăriile tavernelor autentice, neatinse de valul europenizării.

Dulciuri! Doamne ce dulciuri fabuloase poți găsi la Greek Agora Geórgios. De la baclavalele cu miere si fistic, ciocolata produsă artizanal, praline cu portocală sau smochine, până la cele mai fine lingouri de halva sau fructe confiate. Iar ca unicitate, locația este printre puținele din țară care reușește să aducă fructe proaspete săptămână de săptămână, direct din plantațiile fermierilor locali, fără a fi tratate prin spații de depozitare.

Irina – ”Avem o mare satisfacție și o împlinire sufletească pentru că, deși am deschis acest colț de concediu relativ recent, am reușit să strângem o mică comunitate, o familie de clienți cu o energie extraordinară care ne dă increderea necesară să continuăm mai hotărâți și mai motivați.

Te asteptăm! DA! Te așteptăm în aventura noastră, știm că daca ești pasionat de darurile autentice grecești nu ai cum să nu fii încântat de ceea ce vei găsi la noi. Și, mai mult, ca să ințelegi cât de mult ne pasă de micul nostru colț albastru, te așteptăm cu sugestii de produse iar orice idee sau sfat sunt mai mult decât binevenite. Pentru că știm sigur că visul insoritei Grecii nu este doar al nostru!”

Facebook: Greek Agora Geórgios 

Telefon: 0771 200 111

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.