AUDIO | Candidatul PNL la Primaria Buhusi catre managerul Spitalului Orasenesc Buhusi : „Iti promit ca nu ma opresc nici la prefect, nici la Arim, ma opresc la Orban direct”

0

Managerul Spitalului din Buhusi il acuza pe candidatul PNL la Primaria Buhusi, Florin Diaconu, de santaj si amenintare. Costel Poiana, director al Spitalului Buhusi, a semnalat public ca a fost sunat si amenintat „cu Orban” daca se mai ia de omul lui Diaconu. Este vorba de un medic care este angajat al spitalului.

„Referitor la informarea de zilele trecute, pot sa va spun ca este vorba despre un om politic, candidat la functia de primar si care m-a sunat pentru a ma santaja cu privire la omul care lucreaza pentru el in spital.Am intrebat daca imi cere sa incalc legea dar nu am primit un raspuns ! Printre altele, mi s-a reprosat ca sunt prea multi medici pe anumite specialitati, ca niciodata nu au fost atatia iar daca nu-i respect indicatiile, sa ma astept la repercursiuni!  Am incercat sa explic ca intr-o institutie sanitara sunt reglementari interne si externe , program de lucru, decizii peste care nu se poate trece, dar nu am fost ascultat si nici lasat sa dau exemple. Sunt sigur ca cei carora le este rostit numele, vor lua atitudine cand vor avea acces la declaratie!

Intentionez sa depun o plangere in acest sens, asta daca vrem sa miscam ceva si sa nu acceptam astfel de mizerii !” a declarat Costel Poiana, manager al Spitalului Buhusi

O inregistrare aparuta in spatiul public prezinta o conversatie dintre cei doi – candidatul PNL la Primaria Buhusi, Florin Diaconu si managerul de spital, Costel Poiana – in care cel din urma este amenintat cu premierul Romaniei, Ludovic Orban :

Constantin Poiană: „Buna ziua, domnule Florin! Cu stimă!”
Florin Diaconu: „Salut, Costel! Te deranjez cu o singură rugăminte, foarte importantă”
Constantin Poiană: „Da, cu drag..”
Florin Diaconu: „Te rog frumos, ca să fie toată treaba bună, nu te mai lua de Toron. Toron este omul meu, e omul care muncește pentru mine în spital și în orașul Buhuși.”
Constantin Poiană: „Dar cu ce m-am luat de el?”
Florin Diaconu: „Tu dacă dai în el, dai în mine”
Constantin Poiană: „Da, dar el face niște încălcări…”
Florin Diaconu: „Nu face nicio încălcare. De 20 de ani el este medicul acestui oraș. Îl cunosc de când lucra mama în Chirurgie.”
Constantin Poiană: „Uite, de exemplu, refuză să-mi semneze triajul”
Florin Diaconu: „Costel, îți promit că nu mă opresc nici la prefect, nici la Arim (n.r dr. Arim Carmen Mihaela, director executiv DSP Bacău), mă opresc la Orban, direct. Te rog frumos, lasă-mi omul în pace! Atât te rog!”

Florin Diaconu este si director la canceleria prefectului, insa conform ultimelor informatii aceasta si-ar fi depusa demisia.

Reactia lui Florin Diaconu, o redam integral :

„Da, am intervenit pentru prietenul meu, medicul chirurg Toron!

Profesionalismul de care a dat dovadă în toți anii de când profesează în Buhusi nu cred că poate fi pus la îndoială, iar dacă spitalul arată așa cum arată, i se datorează în mare măsură.

Nici măcar actualul manager nu cred că poate nega aceste evidențe. Nu-i așa, Costele?

Cum l-am „șantajat” pe onorabilul domn Costel de la PSD? I-am spus să-l lase în pace pe doctorul Toron, în caz contrar „nu mă voi opri pana la Orban”, căruia i-as fi dezvăluit ce nedreptate i se face unui medic din orașul meu. Ce altceva i-aș fi putut spune presedintelui meu de partid, în caz că ajungeam acolo?

Deci, unde-i șantajul Costele? Nici macar nu te-am amenințat că te „zbor”, așa cum sunteți obisnuiți voi la partid. Eu doar te-am rugat frumos.

Si dacă tot vorbim de șantaj, fară să înțelegem termenul, mai șantaj mi se pare ce a făcut onorabilul domn Costel, care înregistrează convorbirile telefonice (si eu care credeam că numai cei de la „statul paralel” fac asta pesediștilor imaculati  ).

De vreo săptămână tot publică pe contul domniei sale amenințări că va face marea dezvăluire. A facut-o șeful său, bucuros că poate lovi în PNL și în institutia în care am lucrat, Prefectura Bacau. Dacă era atât de imaculat si eu atât de „mafiot” de ce n-a spus de prima dată?

Chiar, ce ai asteptat domnule Costel? Poate ai așteptat să te invit în PNL și eu nu mi-am dat seama.

Am vrut să-i răspund și șefului de la PSD, dar nu cred ca merită. El a facut o mizerie de atac politic amestecand sferturi de adevăr cu informații depășite și multă minciuna.

Oricum, nu mie mi-au umblat procurorii DNA prin borcane.

Nu pot crede ca informatul sef PSD Bacau nu știa ca eu mi-am depus demisia din Prefectura Bacau , încă de pe 17 iunie, iar discuția cu domnu’ Costel a avut loc pe data de 30 iunie.

Așa a vrut dumnealui să tragă institutia Prefectului într-un scandal politic.

Chiar îmi pare rău ca s-a întâmplat acest lucru , deoarece oamenii din Prefectura Bacău n-au nicio legătură cu frustrările pesediste.” a spus FLorin Diaconu

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.