Auchan va renunta la toate casele din magazine si va introduce doar case 100% self-scan. Casierii vor deveni consilieri pentru clienti

0

Magazinele Auchan vor renunta la casele traditionale si vor introduce doar case 100% self – scan. Remodelarea liniilor de case face parte dintr-un proces de modernizare si digitalizare, potrivit companiei. Clienții vor aștepta mai puțin timp la casele de marcat, care vor fi deschise în permanență, informează compania.

Angajații de la casele de marcat se vor îndrepta către o nouă meserie în cadrul ompaniei, cea de consilier, noul lor rol fiind acela de a acorda consultanță și suport clienților. Noua soluție de case propune o abordare flexibilă, fiind formată din case self service potrivite atât pentru un număr redus de produse, cât și pentru cumpărături mai voluminoase, fiind destinată pentru a evita formarea de cozi și pentru a reduce timpul de aștepare la case.

În funcție de dimensiunea magazinului, între 16-50 de case rapide self check-out funcționează permanent în fiecare unitate.

După scanarea produselor, clienții pot achita cumpărăturile prin orice modalitate de plată: numerar, card bancar, bonuri de masă digitalizate.

În prezent, 12 dintre magazinele Auchan (hipermarketuri, supermarketuri și magazine de proximitate MyAuchan) din București, Cluj, Constanța, Brașov, Iași și Timișoara sunt deja echipate cu noul sistem de case, urmând ca până în 2025 acesta să fie disponibil în toate unitățile rețelei. 

Potrivit companiei, peste 60% din încasările cumpărturilor se realizează la casele rapide self check-out, acest comportament fiind accentuat cu precădere în ultimii doi ani. De asemenea, mai multe magazine din rețea înregistrează deja o utilizare exclusivă doar a caselor în care scanarea și plata produselor se fac în regim self check-out.

Sursa: economedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.