Acasa Local Au venit avioanele in ajutor. Incendiul forestier de la Targu Ocna ia...

Au venit avioanele in ajutor. Incendiul forestier de la Targu Ocna ia amploare

1

Având în vedere terenul frământat, aspect ce îngreunează accesul echipajelor de intervenție, precum și forța cu care se propagă incendiul, în sprijin vor acționa și două aeronave echipate în configurație pentru stins incendii – a transmis ISUJ Bacau

Zeci de pompierii militari acționează pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de fond forestier, în orașul Tg. Ocna. În teren s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentelor de Pompieri Bacău, Onești, Moinești și a Gărzii de Intervenție Comănești, respectiv 70 de pompieri, precum și 20 de lucrători din cadrul Ocolului Silvic Tg. Ocna și 7 lucrători ai S.V.S.U. Tg. Ocna.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de pin, pe aproximativ 20 ha, echipajele acționând pe un teren greu accesibil, versanții fiind extrem de abrupti. Acțiunea echipajelor de stingere este îngreunată de vântul puternic, care a determinat extinderea cu repeziciune a flăcărilor.Intervenția pompierilor se concentrează, în principal, pe crearea unei linii de protecție pentru locuințele de la baza versanților pe care se manifesta incendiul.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.