Au reînceput lucrările pe Milcov. Constructorul are termen de execuție 2 luni

0

Societatea Phoenix Transbac a demarat lucrările pe IL Caragiale – Milcov, urmând ca modernizarea arterei să se încheie în următoarele 2 luni. Șantierul de pe Milcov a rămas în istoria administrației publice băcăuane, după ce mai bine de un an autoritățile n-au mișcat un fir de praf în cadrul proiectului, atribuit inițial unei asocieri conduse de firme IMROM (Roman). 

Contractul a fost atribuit – la începutul lui februarie – societății Phoenix Transbac, controlată de omul de afaceri Costică Rusu, în schimbul unei oferte de 5,98 milioane lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este 2 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Potrivit viceprimarului Ilie Bîrzu, este posibil ca durata lucrărilor să depășească marja de 60 de zile. „Modernizarea acestei străzi a pricinuit mult disconfort cetățenilor și vrem să o vedem finalizată. Termenul este de 60 de zile, însă zilele care nu vor permite lucrul efectiv, vor duce la prelungirea acestuia. Sper să fie gata până la sfârșitul lui mai”, a declarat Bîrzu, citat de zdbc.ro.

Contractul inițial fusese adjudecat de societatea IMROM (Roman), care trebuia să încheie lucrările de modernizare a arterei IL Caragiale – Milcov însă mai multe nereguli descoperite pe șantier, între care și utilizarea unor materiale neconforme, au condus la rezilierea contractului în aprilie 2015. Adevărată emblemă a falimentului administrativ în care se zbate orașul Bacău, modernizarea arterei IL Caragiale – Milcov a ajuns subiect de interes și pentru procurorii anticorupție. Aceștia au deschis un dosar în care cercetează mai multe posibile infracțiuni în relație cu utilizarea fondurilor europene. Oamenii legii investighează și un posibil fals la constituirea garanției de bună execuție de către constructorul IMROM, din cont lipsind – după câte se pare – suma de 79.000 lei (citește AICI).

Dacă lucrările nu vor fi terminate până la sfârșitul lui iunie, municipalitatea băcăuană va returna, în integralitate, asistența financiară cu fonduri UE obținută.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.