Au inceput testarile la statia de demanganizare construita in Gheraiesti

Antreprenorul Strabag a început testările la Stația de demanganizare construită în Gherăiești pe parcursul ultimului an. Prin intermediul stației, va fi tratată apa care provine din puțurile de captare reabilitate în cadrul aceleiași investiții.

   

În acest moment se efectuează operațiunea de spălare a filtrelor catalitice, urmând ca testele să se întindă pe aproximativ o lună de zile, dacă totul decurge conform planului. Am construit, astfel, o sursă alternativă de alimentare cu apă a municipiului Bacău, printr-un proiect complex, cifrat la 7,5 milioane euro, care va permite – împreună cu viitoarea Rezervă – furnizarea de apă către băcăuani în caz de avarii la aducțiunea de la Valea Uzului.

Punerea în funcțiune a noului obiectiv de investiție este cu atât mai mult o provocare pentru operatorul CRAB, cu cât acesta trebuie să asigure, în paralel: Necesarul de apă potabilă, în regim de continuitate, pentru populație; Cantitatea de apă folosită de constructor pentru testarea, în condiții operaționale, a noii stații.” a precizat Valentin Ivancea, presedinte CJ, Bacau

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here