Au inceput lucrarile la noul complex muzeal Iulian Antonescu. Cum va arata muzeul intr-un an si cinci luni (VIDEO)

2

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a anuntat inceperea lucrarilor la noul complex muzeal Iulian Antonescu. Muzeul „Iulian Antonescu” se va muta pe strada Nicolae Titulescu, in cladirea unde isi are sediul Muzeul de Arte. In locul muzeului, se va infiinta Biblioteca Judeteana.

Muzeul Iulian Antonescu – din strada N. Titulescu – va beneficia de aproximativ 7 milioane de euro ~ 34 milioane lei ( 2,5 milioane lei + tva vor veni din fonduri PNRR iar restul se vor bugeta de la Consiliul Judetean Bacau) pentru reabilitare, modernizare si extindere.

Astazi au inceput lucrarile la noul complex muzeal Iulian Antonescu, o lucrare care se va finaliza intr-un an si 5 luni de zile, un obiectiv de cultura pentru bacauani.” a precizat presedintele CJ Bacau – Valentin Ivancea

Cum va arata noul muzeu

Proiectul vizează lucrări de renovare energetică aprofundată şi extindere a clădirii Complexului Muzeal Iuiian Antonescu situată în strada Nicolae Titulescu nr. 23, Municipiul Bacău. Principalele obiective preconizate prin realizarea investiţiei constau în:

 • reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire (kWh/m2 an);
 • reducere a consumului de energie primară totală (kWh/m2 an);
 • consumul de energie primară utilizând surse regenerabile la finalul implementării
  proiectului (kWh/m2 an);
 • reducere anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2 m2 an);
 • persoane care beneficiază de măsuri pentru adaptarea la schimbările climatice;
 • instalarea unei staţii cu două puncte de încărcare pentru vehiculele electrice.
  De asemenea, prin proiect sunt prevăzute şi lucrări conexe de reparare a trotuarelor de protecţie, amenajarea şi eficientizarea energetică a mansardei cu funcţiunea de spaţiu tehnic util.

2 COMENTARII

 1. Totul e d campanie electorală. Realitatea e cunoscut în oraș deci nu îl vor vota , ar trebui să vă informații întâi și apoi să scrieți. Domnul Ivancea să spună că nu a fost niciodată în vizită la muzeul de artă și istorie, la nici o manifestare culturală, nu știe ce expoziții permanente minunate au ceste muzee, să spună că în clădirea nouă nu vor mai fi depozite, laboratore, că or să fie mai mult pentru birouri, pentru cei de la administrativ care au salarii și sporuri și specialiștii nu au nici salarul minim pe economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.