Au furat din Arena Mall haine de 8.500 lei prin metoda „gentii blindate”

0

Doi tineri din Iasi au fost depistati de Politia Bacau in timp ce mutau haine intr-un autoturism.Se pare ca tinerii au furat haine prin metoda „gentii blindate” din Arena Mall Bacau in valoare de 8500 ron.

Metoda furatului cu „geanta blindata” este veche si aplicata de majoritatea hotilor de magazine.Prin peretii gentii nu patrund razele sistemelor de siguranta montate la iesirea din magazine. Este vorba de fapt de o cutie in toata regula, facuta dintr-un carton banal, ai carei pereti sunt captusiti cu staniol, in cat mai multe straturi, si banda adeziva. Apoi, cutia blindata este pusa intr-o sacosa obisnuita, din plastic sau material textil, care nu atrage cu nimic atentia celor din jur.

Politistii din cadrul Sectiei 2 Politie Bacau, aflati în patrulare în zona Stefan cel Mare, la data de 27.05.2011, în jurul orei 20.00, au oprit pentru legitimare doi tineri care transportau bagaje vouminoase catre un autoturism aflat în parcarea unui imobil din zona unui complex comercial.

În urma legitimarii politistii au stabilit ca cei doi tineri sunt I. Bogdan, de 21 de ani si S. Luisa, de 18 ani, ambii din municipiul Iasi. Politistii au procedat la efectuarea controlului bagajelor pe care cei doi le aveau asupra lor, moment în care au constatat ca gentile celor doi erau captusite cu un material care nu permitea detectarea continutul în momentul trecerii pe lânga dispozitive cu senzori. S-a procedat si la efectuarea unui control asupra autoturismului, ocazie cu care au fost identificate în total 3 perechi de pantofi, 13 perechi sandale, 2 costume de haine barbatesti, 21 pantaloni tip blue-jeans, 1 pantalon sport si 4 rochii, toate de diferite marci, pentru care cei doi nu aveau documente de provenienta.

Tinerii au fost retinuti 24 de ore cu propunere de arestare preventiva si li s-a intocmit dosar penal pentru furt calificat.

Video (aceeasi metodata aplicata in Bucuresti )

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.