Au fost avizati indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău – Pașcani. Dragos Benea: „Este un pas important pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție, preconizată pentru mijlocul acestei veri”


Consiliul Interministerial a avizat astăzi indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău – Pașcani (77 km). După ce indicatorii vor fi aprobați, prin Hotărâre de Guvern, se va putea intra în faza de avizare a Proiectului Tehnic. Finalizarea acestor etape va permite demararea procedurilor pentru lansarea în licitație a contractului de construcție efectivă a celor 77 de km ai acestui sector din Autostrada Moldovei (A7). Construcția Autostrăzii Moldovei (Ploiești – Pașcani), cu o lungime de aproximativ 320 de km, va avea un cost estimat de 25,8 miliarde de lei (fără TVA) și va fi finanțată prin PNRR:

Consiliul Interministerial a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru tronsonul Bacău – Paşcani din viitoarea autostradă A7 care va lega Moldova (Bacăul) de zona Capitalei. Este un pas important pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție, preconizată pentru mijlocul acestei veri. Alături de Bacău – Focşani, cel de-al doilea tronson din A7 care traversează Bacăul, sectorul Bacău – Paşcani va face din județ un nod rutier în materie de infrastructură majoră în regiune.

Indiscutabil, implementarea unor proiecte de asemenea anvergură depinde de mulți factori. Unii se află sub controlul Ministerului Transporturilor; alții țin de capacitatea tehnică şi umană a viitorilor antreprenori. Sigur este că, în pofida inerentelor sincope de parcurs (între oct. 2019 – dec. 2021 PSD nu a fost la guvernare!), autostrada A7 Ploieşti – Buzău – Focşani – Bacău – Paşcani face paşi hotărâți spre materializare, într-un ritm mai susținut decât îşi imaginează unii clevetitori de pe margine.” a precizat Dragos Benea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.