Au fost aprobati indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Focsani – Bacau. Valoarea este de aproximativ 8 miliarde lei


Vineri, Ministerul Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economiciai autostrăzii Focșani-Bacău. Acest lot face parte din Autostrada A7 Ploiesti – Pascani ( 320 km).

Autostrada Focșani-Bacău finanțată prin PNRR are o lungime de 96 de kilometri, o valoare estimată de 8 miliarde lei, iar din cele trei loturi, secțiunea de mijloc Domnești Târg-Răcăciuni are o lungime de 39 de kilometri. După aprobarea indicatorilor în Guvern, CNAIR poate lansa licitația pentru execuție, probabil în iulie sau august.

Pe traseul cu o lungime de 96 de kilometri vor fi construite 5 noduri rutiere și peste 90 de poduri, a transmis secretarul de stat : ,, Ultimul tronson al Autostrăzii Moldovei, A 7 are avizul Ministerului Transporturilor

Am avizat, în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor, proiectul Autostrăzii Focșani – Bacău, al cărei traseu se va desfășura între Municipiul Focșani (zona de Nord-Est), județul Vrancea, la intersecția cu Autostrada Buzău – Focșani, și Municipiul Bacău (zona de Sud-Est).

Lungimea totală a traseului este de aproape 96 de km, iar autostrada va avea 3 tronsoane:

– Tronsonul 1 – Focșani – Domnești Târg (35,6 km)

– Tronsonul 2 – Domnești Târg – Răcăciuni (38,8 km)

– Tronsonul 3 – Răcăciuni – Municipiul Bacău (24,5 km)

Proiectul prevede realizarea a 5 noduri rutiere și a 91 de poduri și pasaje. Partea carosabilă a podurilor și a pasajelor, ce vor fi realizate pe autostradă, va fi de 12 m, pentru fiecare sens de mers. Podurile amplasate pe DN și DJ, ce traversează autostrada, vor avea câte o parte carosabilă de 7,8 m. Excepție face pasajul pe DN2, peste autostradă (km 3+972), care va avea o parte carosabilă de 14,8 m lățime, adică patru benzi de circulație, câte două, pe fiecare sens. Podurile amplasate pe DA (drumuri agricole), ce traversează autostrada, vor avea o parte carosabilă de 7 m. Pe poduri, între partea carosabilă și trotuare, vor fi prevăzuți parapete metalice de siguranță cu nivel de protecție foarte ridicată.”

Sursa: economedia.ro

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.