Au descărcat resturi de cartoane la platforma de gunoi menajeră din CFR și au fost amendați cu 5.000 lei

0

O patrulă de polițiști locali din cadrul Serviciului Ordine Publică și Evidența Persoanei a depistat mai multe persoane care descărcau dintr-o autoutilitară de 3,5 tone resturi de cartoane la platforma de gunoi menajer amenajată în Cartierul CFR – zona Vasion din municipiul Bacău.

Pentru nerespectarea obligației de a colecta deşeurile separat şi de a nu le amesteca cu alte deșeuri sau materiale cu proprietăţi diferite, conducătorul autoutilitarei în vârstă de 36 ani din municipiul Bacău, a fost sancționat în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Acțiunea polițiștilor locali subliniază angajamentul autorităților locale de a asigura respectarea legislației privind gestionarea deseurilor și protecția mediului. Reamintim cetățenilor că este obligatoriu să colecteze deșeurile separate conform normelor în vigoare, pentru a contribui la un mediu curat și mai sănătos.

„Menționăm faptul că, pentru astfel de fapte actul normativ mai sus menționat prevede sancțiuni de la 5.000 lei la 15.000 lei pentru persoanele fizice, și de la 40.000 lei la 60.000 lei pentru persoanele juridice.” – Poliția Locală Bacău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.