Atentie unde parcati. Politistii locali bacauani va pot amenda cu 1.000 lei daca parcati pe locurile pentru persoanele cu handicap

Polițiștii locali din cadrul Biroului Siguranță Rutieră au desfășurat miercuri, 6 februarie, între orele 10.00-12.00 o acțiune care a vizat respectarea prevederilor legale prevăzute de Legea nr. 448/ 2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Publicitate

Au fost verificate în acest sens locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități din zona centrală a orașului și a unor hipermarket-uri din zona străzilor Milcov, Ștefan cel Mare, I.L.Caragiale, V. Bistriței și Mioriței, fiind aplicate un număr de 21 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 9.035 lei.

Agenții Biroului Siguranță Rutieră recomandă conducătorilor auto să evite parcarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele care au acest drept conferit de lege, deoarece activitățile pe acestă linie vor avea caracter permanent.

*parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate si semnalizate prin semn international pentru persoane cu handicap, cu amenda de la 200 lei la 1.000 lei si ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv; 

Lasa un comentariu

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here