S-a inaugurat Compartimentului de Recuperare Medicală Cardiovasculară, primul serviciu medical de acest tip din judeţul Bacău

0

Inaugurarea Compartimentului de recuperare cardiovasculara_Moinesti_09.05.2014_3Vineri, 9 mai , a avut loc la Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti inaugurarea Compartimentului de Recuperare Medicală Cardiovasculară, primul serviciu medical de acest tip din judeţul Bacău. Noua structură va deservi peste 150.000 de beneficiari din regiunea Moldova. Compartimentul va funcţiona permanent în 4 saloane şi va permite Spitalului primirea, investigarea, diagnosticarea şi tratatrea unor categorii e cazuri cronice cu patologie cardiovasculară.

Fondurile de peste 300.000 de Euro au fost folosite pentru achiziţionarea de echipamente medicale specifice şi vin din partea C.J. Bacău, UAT Moineşti şi compania Petrom, cu o contribuţie de peste 130.000 de Euro din suma totală.

„Implicarea OMV PETROM în proiectele majore pe care administrația publică locală le întreprinde pentru comunitate în municipiul Moinești este salutară și exemplară – pentru unitățile de învățămînt, pentru Spitalul Municipal de Urgență, pentru locurile de destindere și relaxare ale locuitorilor municipiului nostru, foarte mulți dintre ei fiind petroliști. Sperăm ca și pe viitor această colaborare dintre Petrom şi municipiul Moinești să fie benefică locuitorilor din zonă.”, declară Ing. Viorel Ilie, Primarul Municipiului Moinești.

Infiinţarea Compartimentului de Recuperare Medicală Cardiovasculară face parte din Strategia de Dezvoltare a municipiului Moinești pentru perioada 2014-2020, o iniţiativă a UAT Moinești care  îşi propune, între altele, asigurarea de servicii medicale la standarde de înaltă performanță, crearea unui centru de tratament și recuperare medicală precum și continuarea dezvoltării colaborării internaţionale între Spitalul Municipal de Urgență Moinești și centre de cercetare universitară în domeniul medicinei de recuperare. Un alt obiectiv important al strategiei este crearea unui viitor centru de tratament balnear în municipiul Moinești, tot prin intermediul unui parteneriat public-privat.

 

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.