Astazi incepe vaccinarea personalului din invatamant

Miercuri, 24 februarie, in Bucuresti si in alte 23 de judete va incepe vaccinarea personalului din invatamant. In urmatoarea perioada se vor deschide si centre speciale in celelalte judete. Vaccinarea angajatilor din invatamant se va termina pe 10 martie.

Joi, se va începe vaccinarea în alte 14 judeţe, din 26 februarie în 2 judeţe şi în 1 martie în ultimele judeţe.  Vaccimarea se va face în centre separate, special amenajate, cu vaccin AstraZeneca pentru persoanele care au 55 de ani inclusiv şi cu vaccin Pfizer pentru cei peste această vârstă. Se estimează că 60.000 de persoane vor fi vaccinate. 

”Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învăţământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60.000 de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces. Reamintesc faptul că deja peste 42.000 de persoane au fost vaccinate din rândul personalului didactic şi aproximativ 128.000 de persoane sunt deja programate”, a precizat marţi coordonatorul campaniei naşionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă. 

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here