Astazi incepe prima etapa a programului Rabla pentru electrocasnice. Ce valoare au voucherele

Incepand de luni, 5 decembrie 2022, persoanele fizice se pot inscrie in prima etapa a Programului Rabla pentru Electrcasnice. De astazi se vor selecta voucherelor aferente categoriei din care fac parte mașinile de spălat rufe, mașinile de spălat vase și frigiderele/congelatoarele, anunță Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Bugetul primei etape este de 25 milioane lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 05.12.2022, ora 10:00 – 09.12.2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

În prima etapă, se acordă vouchere pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează:

  • 400 de lei pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, având cel puțin noua clasă energetică C
  • 400 de lei pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D
  • 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E.

Perioada de derulare a unei etape de selecție a voucherelor dintr-o categorie este de 5 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei respective.

„După publicarea listei persoanelor fizice aprobate pe site-ul AFM, solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit. Valabilitatea voucherului este de 7 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat”, transmite AFM.

Romanii care au obtinut un voucher si nu l-au folosit nu vor mai avea dreptul sa se inscrie in program.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCutremur de 3.9 grade in zona seismica Vrancea
Articolul urmatorRedivivus Med, singurul centru de evaluare și recuperare cardiopulmonară din Bacău: Eu de ce obosesc la efort?

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.