Asigurare obligatorie pentru câinii periculoși

0

An de an au loc evenimente tragice, precum incidentul în care o femeie a fost atacată și ucisă de câini în timp ce alerga pe Lacul Morii sau tragedia copilului ucis de animale în Parcul Tei. Importanța măsurilor de securitate a fost subliniată, nu doar în cazul câinilor vagabonzi, ci și al anumitor rase considerate periculoase. Aceasta a condus la introducerea obligativității de asigurare, un fel de „RCA pentru animale”, menită să acopere daunele provocate unor terți.

Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) numărul 55/2002 obligă toți proprietarii de câini periculoși să își cumpere asigurare de răspunderi pentru acoperirea eventualelor daune pe care animalul de companie le poate provoca.

Legea nu face referiri concrete la acoperiri însă produsele disponibile pe piață și analizate de www.studiifinanciare.ro se referă la vătămări cauzate oamenilor sau animalelor, dar și la multe alte acoperiri, scrie econimica.net.

Foarte important, asigurarea poate fi cumpărată în aceleași condiții și de proprietarii de câini care nu sunt pe lista de animale periculoase, iar aruncând o privire asupra tragediilor provocate de câini nesupravegheați utilitatea unei astfel de asigurări este destul de clară.

Distrugerile provocate de un câine, incluzând aici daunele pe care o persoană vărămată le poate cere, pot ajunge ușor la mii sau zeci de mii de euro.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.