Artistii ZIDART au finalizat inca doua picturi murale: „Cu toții purtăm vii amintirile acelor locuri din natură de care am simțit că aparținem și în care am descoperit un acord cu sinele și cu tot ce ne înconjoară”


A zecea pictură murală din cadrul ZIDART – UTOPIA a fost finalizată!

Jacqueline De Montaigne – “Utopia”

“In murala mea explorez armonia Utopiei absolute, unde suntem în acord cu ceea ce ne înconjoară, cu natura, și cu ceilalți oameni. Portretul ilustrează o energie calmă, într-o stare aproape meditativă, iar pădurile reprezentate în imagine sunt pădurile magice ale munților Sintra din Portugalia. Clădirea este o veche mănăstire abandonată, numită Peninha, care se regăsește de asemenea în munții Sintra, un loc în care dăinuiește un microclimat aparte, precum și o inexplicabilă energie plină de magie, căreia nimeni nu-i este imun.”

Cu o sensibilitate aparte, lucrarea artistei anglo-portugheze Jacqueline de Montaigne captează un moment infinit de regăsire cu sinele, printr-o conexiune directă, autentică și deplină cu loc din natură. Experiența acestui spațiu pare să cuprindă întreaga ființă a personajului care, fără a opune nici un fel de rezistență, se lasă trăit de această întâlnire magică, lăsând-o să-i reconfigureze structura. În povestea artistei, pădurile munților Sintra sunt cuprinse în silueta personajului, unde, chiar și scoase din contextul lor, continuă să fie vii și să-și răspândească magia.

Adânc în sufletele noastre, cu toții purtăm vii amintirile acelor locuri din natură de care am simțit că aparținem și în care am descoperit un acord cu sinele și cu tot ce ne înconjoară. Acestea sunt momentele în care intuim un sens mai larg al vieții, momentele care ne ancorează în firesc și care ne țin cu picioarele pe pământ atunci când dinamica vieților noastre din societate ne face să uităm cine suntem și ce contează cu adevărat pentru noi.

A noua pictură murală din cadrul ZIDART – UTOPIA a fost finalizată!

Diana Diaconu – “Întregzărire”

“Însetați de seva vitală a păcii depline, fiicele și fiii acestei lumi s-au oprit pentru o clipă nesfârșită, și-au deschis inima și au realizat legătura dintre măiastra vastitate a vieții și sursa ce pulsează în noi toți, recunoscându-se unii în ceilalți și recreând puntea esențială și uitată dintre noi. “Întregzărire” este o creație ce vine ca un remediu pentru separarea ce a înăbușit strălucirea vieții de-a lungul timpului și ne invită să creștem sămânța de empatie și iubire atotcuprinzătoare ce va vindeca inima lumii. Suntem însuflețiți de același izvor și jucăm pe aceeași scenă, așadar datoria noastră este să ne ocrotim și să ne susținem unii pe ceilalți ca fiind părți dintr-un minunat întreg. Suntem chemați să ne deschidem inimile și să le oferim, cu încredere, rolul de guverantori centrali.”

Debutul mural al Dianei Diaconu ne oferă o perspectivă profund spirituală asupra utopiei, în care o versiune ideală a realității ar fi bazată pe empatie și compasiune față de semenii noștri. Îndemnul de a ne oglindi în ceilalți și de a realiza că suntem una cu tot ceea ce ne înconjoară, făcând parte dintr-un întreg, înlătură barierele care adesea facilitează nedreptățile față de oameni, dar și față de natură, apropiindu-ne de armonie și firesc. Iluzia separării ne împiedică să conștientizăm interdependența care ne leagă pe toți și faptul că numai împreună, cooperând și având grijă unii de ceilalți putem prospera și construi un viitor mai frumos.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentRazie la Piata Centrala din Municipiul Bacau. Politistii au dat amenzi de 4.000 lei
Articolul urmatorAncheta la Liceul din Rachitoasa, dupa ce o profesoara ar fi jignit un copil cu autism

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.