Armata vrea sa cumpere 7 drone militare produse in Bacau. Costul depaseste 300 de milioane de euro


Potrivit observatornews.ro, Armata Romaniei vrea sa cumpere mai multe drone militare. Sapte aeronave fara pilot, care vor efectua misiuni de supraveghere, dar care pot fi dotate si cu armament vor intra in dotarea fortelor armate ale Romaniei. Dupa mai multe oferte depuse, au ramas in cursa doua modele, ambele produse de ELBIT (Bacau).

Drona militară poate zbura la aproximativ 5 mii de metri altitudine. Camera de supraveghere poate lucra la o viteză a dronei de aproape 85 de kilometri pe oră. A acționat în teatre de operațiuni precum Irak și Afganistan, iar mai recent în Mali. Aeronava fără pilot poate fi dotată inclusiv cu rachete.

Drona militară Hermes 450, produsă tot la Bacău

E drona cea mai dovedită (n.r. combat-proven) din lume. Are mai bine de 20 de ani de existență, e coloana vertebrală a Forțelor Aeriene Israeliene. E Regele aerului”, a descris Topolanski (vicepreședinte Elbit Systems) drona Hermes 450, care în prezent se află în dotarea a 14 state din lume, printre care și Statele Unite ale Americii prin Department of Defense.

Hermes 450 este o drona tactica, foarte capabila. A fost folosita in combaterea terorismului si dovedita in lupte. Are peste 300.000 de ore operationale de zbor si un record de siguranță și fiabilitate de vârf.

Hermes 450 încorporează sarcini utile de ultimă oră cu configurații selectate cu încărcare duală. Alegerea încărcăturilor utile include EO / IR / Laser, SAR / GMTI și MPR, COMINT / COMMJAM, ELINT, sisteme hiperspectrale, sisteme de scanare pe suprafețe mari și alte sarcini utile.

Drona Hermes 450 este autonoma si ergonomica, rezultand o eficiente maxima a misiunii fara a fi necesare abilitati de pilotare.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentMinistrul Agriculturii: România este o ţară stabilă din punct de vedere al asigurării produselor agro-alimentar. Avem suficient ulei pentru necesarul de consum intern 
Articolul urmatorGrup operativ de lucru in Bacau, pentru minorii neinsotiti proveniti din Ucraina

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.