Argint pentru un elev din Bacău la Olimpiada de Științe din Thailanda

0

Rezultate remarcabile ale elevilor români, la Olimpiada Internaţională de Științe pentru Juniori (IJSO 2023), care s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2023 la Bangkok, Thailanda. Lotul Olimpic al României a obținut 4 medalii de argint și 2 de bronz.

Jicu Alexandru Ioan, elev al Școlii Gimnaziale nr. 10 Bacău a obținut medalia de argint, în cadrul competiției la care au participat 54 de țări.

Din lotul Olimpic al României au mai obținut rezultate notabile alți 5 elevi din țară:

NEAG TUDOR BRENDAN, Colegiul Național „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca – medalie de argint

COVRIG RAUL ALEXANDRU, Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetul Marmației – medalie de argint

GHEORGHE RAREȘ RĂZVAN, Școala Gimnazială Căpitan Aviator Mircea Bădulescu, Buzău – medalie de argint

MACOVEICIUC SABRINA GIULIA, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava – medalie de bronz

NEGUREANU ALEXANDRU PAUL, Liceul Teoretic Internațional de Informatică București – medalie de bronz

Delegația României a fost coordonată de Victor PĂUNESCU, profesor de fizică la Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, București, George-Alexandru CROITORU, profesor de biologie la Colegiul Național „Mihai Viteazul”, București, Iacob VOICHIȚONIU, profesor de chimie la Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza”, București.

Observatori: Ionel-Florian LIXANDRU, Secretar de Stat, Ministerul Educației și Felicia MAN, șef serviciu, Ministerul Educației.

Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori (IJSO) este o competiție de știință pentru elevii care nu împlinesc 16 ani până la la 31 decembrie al anului competițional. IJSO își propune să promoveze interesul pentru știință în rândul elevilor, solicitându-le rezolvarea de probleme, gândirea critică și realizarea unor experimente. De-a lungul anilor, IJSO își propune să aibă un impact pozitiv asupra educației, în disciplinele chimie, fizică și biologie.

IJSO are loc în prima săptămână a lunii decembrie a fiecărui an, în diferite țări. Anul acesta au participat 54 de țări.

Competițiile academice ale IJSO includ teste provocatoare pe subiecte de știință, atât ca întrebări teoretice, cât și ca sarcini practice. Testele sunt concepute pentru a aborda înțelegerea conceptelor de către elevi și capacitatea acestora de a aplica concepte în situațiile descrise în teste.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.