Aproape 21.000 dintre cei 32.000 de deținuți vor să voteze duminică

0

Aproape 21.000 de detinuti din totalul celor aproximativ 32.000 aflati in penitenciarele din Romania si-au exprimat dorinta de a vota la alegerile prezidentiale de duminica, au precizat, pentru Mediafax, repezentantii Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit surselor citate, in penitenciare au fost organizate 92 de sectii de votare, unde vor functiona urne mobile. Conform legii, pentru a vota, persoanele lipsite de libertate trebuie sa indeplineasca mai multe conditii: sa fie cetateni romani, sa aiba peste 18 ani, sa detina acte de identitate valabile si sa nu aiba interzis acest drept prin sentinta de condamnare.

Odata intrunite aceste conditii, detinutii au trebuit sa faca o cerere catre reprezentantii peniteciarului unde sunt incarcerati, iar in urma aprobarii acesteia ei vor putea sa voteze duminica. Persoanele aflate in arest preventiv pot vota in aceleasi conditii.

In ceea ce priveste persoanele aflate in arest la domiciliu, ele trebuie sa anunte instanta competenta ca vor sa paraseasca locuinta pentru a merge la vot si, numai daca solicitarea le este admisa, isi vor putea exercita acest drept.

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.