Aproape 200 de elevi din Regiunea Nord-Est si-au dezvoltat noi competente profesionale cu ajutorul PROFI, printr-un program finantat de la UE


În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, în localitatea Măgura, județul Bacău s-a desfășurat Conferința stagiilor de practică în cadrul proiectului „Sprijin pentru ocupare prin educație!”, cod MySMIS: 132657, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.

Plecând de la nevoile actuale identificate privind educația, formarea profesională și ocuparea tinerilor, proiectul a permis participarea a 195 de elevi din Regiunea Nord-Est la programe de educație și instruire practică de calitate.

Proiectul în valoare de 2,366,020.27 lei având ca beneficiar compania PROFI ROM FOOD a venit in sprijinul elevilor oferindu-le șansa să-și dezvolte noi competențe profesionale și să experimenteze în mod direct ce presupune derularea unei activități profesionale, în timp ce, prin accesarea serviciilor de consiliere și orientare profesională au avut posibilitatea să afle mai multe despre propria persoană, despre propriile aspirații și despre oportunitățile obținerii unei cariere de succes.

În cadrul evenimentului au fost prezenți peste 50 de invitați din cadrul unităților de învățământ din Regiunea Nord-Est și reprezentanți ai grupului țintă, aceștia participând la workshop-uri diverse.

Domnul Ciprian Ciocan, coordonator si expert în proiect din partea PROFI a declarat:

Un citat care imi place foarte mult si consider ca reprezinta acest proiect ar fi :

<<”Îi poți da unui elev câte o lecție în fiecare zi, dar dacă îl poți îndruma să învețe stârnindu-i curiozitatea, el își va dedica întreaga viață învățăturii.”>>  Clay P. Bedford

Prin proiectul Sprijin pentru ocupare prin educatie!, ne-am dorit sa ajutam elevii, sa invete intr-un mod cat mai inedit. A fost o perioada foarte grea la inceput pentru ca incepusem acest proiect intr-o perioada de pandemie, unde elevii au stat mai mult timp izolati cu ore de practica  online. Din cauza pandemiei foarte multe scoli nu au mai putut duce elevii in practica la comercianti iar acest lucru a dus la o invatare deficitara a elevilor.

Majoritatea profesilor si elevilor au fost foarte incantati de acest proiect care a adus beneficii scolilor dar si elevilor pentru ca au invatat ce inseamna sa muncesti si cat de important este sa ai alaturi de tine un mentor care sa te invete ce inseamna practica fizica facuta la un comerciant. Sunt mandru ca am facut parte din acest proiect care consider ca a adus un beneficiu urmatoarei generatii de copii.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentFOTO | Primaria Bacau anunta, prin comentarii pe FB, ca Aqua Park-ul este finalizat. In teren, situatia e diferita : podeaua rupta, tobogane fara suruburi si mizerie
Articolul urmatorViceprimarul Miroseanu acuza SSPM ca a facut asfaltari mai scumpe cu 30% decat pretul pietii

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.