Aparat unic in judetul Bacau. Spitalul din Onesti a fost dotat cu angiograf biplan

1

In decembrie 2022, senatoarele Cristina Pravat, medicul Bianca Purcarin si doamna deputat Ana Catauta au alocat suma de 1,5 milioane lei pentru achizitia unui angiograf biplan pentru Spitalul din Onesti. Două luni mai târziu, pe data de 28 februarie 2023, la inițiativa presedintelui CJ Bacau, Valentin Ivancea, consilierii județeni au aprobat asocierea cu Primăria Onești și finanțarea diferenței de 3.700.000 lei pentru achiziția aparatului.

In noiembrie a sosit aparatul la Spitalul din Onesti, iar vineri, 22 martie 2024 a fost dat in folosinta.

Împreună cu parlamentarii băcăuani PSD, Cristina Breahnă-Pravăț, Dr. Bianca Purcărin și Ana Cătăuță, care au inițiat alocarea unei sume din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, am inițiat aprobat și promovat, la nivelul CJ Bacău, o asociere prin care am finanțat substanțial achiziția acestui aparat medical extrem de important în chirurgia vasculară și cardiologia intervențională. Astfel, am reușit să punem în practică o prioritate pentru îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii băcăuane de sănătate.

Faptul că managerul spitalului, Gelu Nicolcea conduce o echipă extrem de bine pregătită, formată din medici specialiști care vor lucra pe acest aparat performant, ne dă încredere că pacienții din Bacău sunt pe mâini bune. De asemenea SJU Bacău va fi dotat cu un angiograf biplan cel puțin la fel de performant, având astfel, în județul nostru, două echipamente medicale pentru pacienții care suferă de această patologie frecventă.

Acesta este, în mod cert, rezultatul strategiei prin care dezvoltăm infrastructura de sănătate #pentruBacău, astfel încât băcăuanii să nu mai fie nevoiți să apeleze la alte centre medicale din țară. Îl felicit pe primarul Laurențiu Neghină care a reușit, prin investițiile derulate, fie că vorbim despre reabilitare termică, dotări, amenajări sau echipamente medicale, să facă din spitalul de pe Valea Trotușului, o unitate medicală cu o bună reputație care depășește granițele județului.” a precizat Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau

Un aparat angiograf biplan este un dispozitiv medical utilizat pentru efectuarea procedurilor de angiografie biplană. Acesta constă într-un sistem complex de imagistică medicală care utilizează două surse de raze X și două detectoare de imagine pentru a obține imagini în două dimensiuni din mai multe unghiuri și perspective simultan. Prin poziționarea acestor surse de raze X într-o configurație biplană, medicii pot obține imagini mai precise și mai detaliate ale sistemului vascular al pacientului.

Aparatele angiografice biplane sunt esențiale în procedurile intervenționale în cardiologie și radiologie vasculară. Ele permit medicilor să vizualizeze și să trateze afecțiuni vasculare cu o precizie și o siguranță sporite. De asemenea, aceste aparate pot fi utilizate într-o varietate de alte proceduri intervenționale, precum embolizarea, stentarea și angioplastia. Utilizarea unui aparat angiograf biplan poate duce la rezultate mai bune pentru pacienți, reducând totodată timpul de expunere la radiații și riscurile asociate procedurilor intervenționale.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.