Anvelope de iarnă pe timp de vară?


Schimbarea anvelopelor de două ori pe an este un act de responsabilitate de care trebuie să țină seama toți șoferii care rulează pe  drumurile publice. De asemenea, să rulezi cu anvelope de iarnă pe timp de vară, este o idee nepractică din mai multe motive. În primul rând este costisitor prin uzura prematură. Apoi, diferențele se vor vedea clar în momentul în care acestea sunt schimbate la momentul oportun și utilizate corespunzător. Un aspect neplăcut este creșterea consumului de carburant care, la rândul său, a înregistrat majorări semnificative.  La final, dar nu la urmă sunt unele diferențe de siguranță rutieră. 

Dacă ți se pare costisitor să schimbi anvelopele de două ori pe an, în funcție de sezon, specialiștii de la anvelope.ro spun că este mult mai scump să nu procedezi astfel. Dacă pentru perioada de iarnă există o serie de reglementări în codul rutier privind folosirea anvelopelor de iarnă, pentru vara nu există nici o precizare în acest sens. Teoretic nu se încalcă nici o regulă, dar este ca și cum vara ai merge la piscină cu bocanci în loc de sandale.

De ce este mai bine să înlocuiești anvelopele de două ori pe an?

Dacă până în prezent ai rulat cu cauciucurile de iarnă și nu ai văzut diferența la condus și modul de frânare,  este un adevărat noroc. Conform unor teste efectuate de ADAC, distanța de frânare pe timp de vară cu anvelope de iarnă poate fi mai mare cu până la 16 metri în condițiile respectării limitelor de viteză legale. De asemenea, s-a constatat în urma acestui test că anvelopele noi de iarnă indică și o distanță mai mare de frânare, în defavoarea siguranței tale și a familiei.

Pe o suprafață umedă pe durata verii, comportamentul anvelopelor de iarnă lasă de dorit. Anvelopele de iarnă sunt fabricate astfel încât să aibă o aderența bună în condiții de zăpadă și gheață. Stabilitatea pe viraje, aderența și tracțiunea  sunt și ele afectate. Și, în plus, ai și costuri mai mari pentru că rularea cu anvelope de iarnă pe timp de vară duce la creșterea consumului de combustibil.

Anvelopele potrivite fac diferența între siguranță rutiere și economiei, în defavoarea instabilității mașinii și costuri crescute de rulare și întreținere

Dacă ți se pare că ai făcut o economie bună prin a rămâne pe tot parcursul anului cu cauciucurile de zăpadă trebuie să reții faptul că acestea au o compoziție complet diferită. De asemenea, se degradează mai rapid atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate. Atunci când circuli cu anvelope nepotrivite într-un sezon, riști acestea să ajungă la un nivel de uzură care nu mai are capacitatea de a oferi siguranță în anotimpul pentru care au fost fabricate.

Ți se poate părea costisitor să ai două seturi de cauciucuri pe care să le schimbi de două ori pe an, dar specialiștii în anvelope de vară de la anvelope.ro te asigura că această este cea mai bună alegere pentru tine din punct de vedere al siguranței, dar și al costurilor finale. De asemenea, prin montarea anvelopelor potrivite șoferii vor beneficia de o stabilitate mai bună a mașinii, dar și de un control mai eficient în trafic. În momentul în care vei folosi anvelopele potrivite vei remarca o diferență semnificativă, iar siguranță este unul dintre factorii cei mai importanți de care trebuie să ții cont atunci când conduci un autoturism. Înlocuind anvelopele la timp vei putea să prelungești durata de viață a acestora și să fii în siguranță.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentVIDEO | Perchezitii in Bacau si alte 6 judete la proxeneti
Articolul urmatorA vrut sa vanda pe internet caini dintr-o rasa periculoasa, insa a fost depistat si amendat de politistii de la Protectia Animalelor

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.