In anul scolar 2018-2019, cursurile vor incepe pe 10 septembrie iar vacanta de iarna va fi de 3 saptamani

Ministrul Educatiei, Valentin Popa, a decis ca in anul scolar 2018 – 2019 cursurile sa inceapa pe data de 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa fie de trei saptamani.

Potrivit unui comunicat al MEN, principalul subiect aflat pe ordinea de zi a fost draftul ordinului de ministru privind structura anului scolar 2018 – 2019, totodata fiind dezbatute si o serie de proiecte ce urmeaza a fi aprobate in perioada care vine.

„Ascultand argumentele tuturor partilor, ministrul Educatiei Nationale, Valentin Popa, a decis ca, in anul scolar 2018 – 2019, cursurile sa inceapa in data de 10 septembrie, iar vacanta de iarna sa fie de trei saptamani”, precizeaza sursa citata.

Pe agenda sedintei au mai fost incluse, pentru informare, proiectul metodologiei si calendarului de inscriere a copiilor in invatamantul primar pentru anul scolar 2018 – 2019 si proiectul de metodologie de acordare a gradatiei de merit.

„Partenerii sociali ai MEN au fost invitati sa transmita in decurs de o saptamana observatii si propuneri pe marginea celor doua documente. Acestea vor fi analizate in comisiile tehnice si, ulterior, in proxima sedinta a Comisiei de Dialog Social. Punctele de vedere si sugestiile care se vor cristaliza in urma acestui demers consultativ vor putea fi incluse in variantele finale ale documentelor anterior mentionate”, se arata in comunicat.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here