Antropologul francez Claude Karnoouh dă „raportul” asupra postcomunismului la Universitatea „George Bacovia”

0

Antropologul francez CLAUDE KARNOOUH își lansează la Bacău noua sa carte – o analiză lucidă și „incorectă politic” a imperialismului capitalist contemporan. Alexandria Publishing House, în colaborare cu Universitatea “George Bacovia” din Bacău, organizează miercuri, 11 martie, ora 14.00, lansarea celui mai nou volum semnat de Karnoouh, „Raport asupra postcomunismului şi alte eseuri incorecte politic”, în traducerea Teodorei Dumitru. 

Lansare Claude Karnoouh_2015_BACAUEvenimentul se va desfășura în Universitatea “George Bacovia” și, la invitația autorului, va lua cuvântul distinsul prof. univ. dr. Ștefan Munteanu, profesor de filosofie la Universitatea “George Bacovia”. 

Claude Karnoouh s-a născut în martie 1940 la Paris, unde și-a făcut și studiile superioare. Din 1959 și până în 1965 a urmat studii de științe (fizică și chimie) la Sorbona, iar din 1966 până în 1969 studii de științe umane (filosofie, antropologie socială, sociologie și lingvistică) la Universitatea Paris X Nanterre. Începând din 1970 este membru al Centrului National de cercetare științifică (CNRS) și a predat, de asemenea, la Universitatea Paris X Nanterre, Sorbona, INALCO, Universitatea din Gand (Belgia), Charlostville (Virginia, SUA), Urbino (Italia), ELTE (Budapesta). În 1973 a întreprins mai multe anchete de etnografie și folclor în satul Breb din Maramureș. Din 1991 și până în 2002 a fost profesor invitat al Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj unde, în cel de al doilea semestru al anului universitar, a susținut un curs despre aspecte ale modernității târzii în postcomunism, îmbinând diverse abordări (politice, culturale, economice). Este autor a șase cărti și peste o suta de articole și eseuri de antropologie culturală și politică, filosofia culturii și filosofie politică.

Volumul  Raport asupra postcomunismului şi alte eseuri incorecte politic, publicat în noiembrie 2014 la Alexandria Publishing House „antologhează publicistica semnificativă a gânditorului Claude Karnoouh între 2009 și 2012”, după cum afirma Aurel T. Codoban, specialist în comunicare și profesor la Universitatea Babeș-Bolyai în recenzia pe care a făcut-o acestui volum. Îi admir prea mult retorica de intelectual francez, bine și fin acordată, îi prețuiesc prea mult excepționala erudiție care îi furnizează numeroasele asociații care țes și susțin textura unei argumentații mereu concrete și redutabile pentru a încerca să-i rezum mai mult ideile și concluziile”, continua acesta în aceeași recenzie.

Înființată la mijlocului anului 2007, Alexandria Publishing House face parte din grupul de firme cu capital integral autohton Alexandria Group, alături de unul din cele mai importante lanțuri de librării reunite sub un brand românesc, Alexandria Librării. Alexandria Publishing House își propune să editeze în colecția „Gândește”cele mai importante cărți care au schimbat omenirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.