ANPC a amendat 50 de magazine Auchan din toata tara


ANPC a amendat 50 de magazine Auchan din intreaga tara cu peste 750.000 lei. Inspectorii ANPC au descoperit grave nereguli printre care se numara comercializarea unor produse expirate, a unor legume și fructe cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență sau folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare.

Potrivit unui comunicat transmis de ANPC, inspectorii au făcut în cursul ultimei luni o serie de controale pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare în magazinele lanțului de hipermarketuri Auchan, la nivelul întregii țări.

Au fost controlate 50 de magazine, iar, pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat 93 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 750.000 de lei, 11 avertismente și au dspus oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de aproximativ 42.000 de lei și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 14 de unități.

Printre neregulile constatate se numără comercializarea unor produse expirate, a unor legume și fructe depreciate calitativ, cu mucegai, utilizarea unor ustensile de bucătărie sau echipamente de gătit neigienizate, cu grăsime din abundență, folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar și deficiențe de etichetare a produselor alimentare. De asemenea, au fost depistate nereguli privitoare la nerespectarea regimului promoțiilor, neafișarea prețurilor unor produse sau existența unor neconcordante între prețul produsului la raft față de cel de la casa de marcat.

Am fost acuzați că facem prea multe controale dedicate unor lanțuri de magazine. Noi nu facem decât unele dedicate dumneavoastră, consumatorilor, pentru a fi siguri că sunteți respectați. Din România nu trebuie doar luați bani, mai trebuie și investit! Trebuie făcută curățenie, ca de Paști, ca și cum această sărbătoare ar fi în fiecare zi. Până atunci, noi vom fi acolo să dăm o mână de ajutor pentru a-i convinge că așa stau lucrurile”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentPrins de radar in centrul Bacaului cu 138 km/h. Barbatul a fugit de politie
Articolul urmatorCriminalul care a impuscat un tanar pe strada Alecu Russo din Bacau a primit inchisoare pe viata

1 comentariu

  1. Acum 10 minute au închis și Lidl-ul din Abatorului. Asa le trebuie, pentru ca nu au pic de respect fata de client. Ar fi trebuit sa între și la spelunca aia de restaurant de la Dedeman tot de acolo….e plin de jeg și mâncare alterata, pe ala nimeni nu îl vede . Mananci o data te cufuresti 3 luni.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.