Angajati de la Directia Silvica Bacau, trimisi in judecata pentru fals si delapidare

5

În data de 9 ianuarie 2024, s-a emis rechizitoriul în cadrul cauzei penale înregistrate sub numărul 8563/P/2022, privind activitățile ilegale desfasurate de cinci angajați ai Direcției Silvice Bacău. Cele 5 persoaneu au fost trimise in judecata pentru acuzații de fals intelectual, fals informatic și delapidare:

A.V., în calitate de șef al Ocolului Silvic Fântânele, a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals informatic și tentativă la delapidare. În perioada 10 mai – 21 iunie 2022, A.V. a procedat la inventarierea arborilor din mai multe partide, emițând documente și introducând date incorecte în aplicația SUMAL 2.0. Aceste acțiuni au avut consecința creării unui volum scriptic de masă lemnoasă inferior celui marcat efectiv, generând plusuri în gestiune, ce urmau a fi însușite sau valorificate de personalul silvic.

P.L., membru al echipei de marcare condusă de A.V., a fost acuzat de fals informatic și complicitate la tentativă de delapidare. În mai-iunie 2022, el a menționat în aplicația SUMAL 2.0 date incorecte privind înălțimile arborilor, știind că acestea erau inferioare celor reale.

B.V.I., în calitate de maistru de exploatare, a fost acuzat de fals informatic și delapidare. Acesta a valorificat material lemnos provenit din subdimensionarea arborilor în timpul marcarilor din 2022. Mai multe acțiuni au avut loc în perioada martie – mai 2023, iar B.V.I. a fost implicat în traficarea ilegală a lemnului de foc și în emisiunea de avize de însoțire cu cantități subdimensionate.

CCA, în calitate de pădurar, a fost acuzat de delapidare și fals informatic. Acesta a valorificat material lemnos în mod ilegal, știind că provine din subdimensionarea arborilor marcați în anul 2022. De asemenea, CCA a înlesnit însușirea de lemn de foc de către diverși transportatori, fără documente legale și cu volume subdimensionate.

CR sub aspectul săvârșiriiinfracțiunilor de complicitate la delapidare în formă continuată și a trei infracțiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. In calitate de fasonator silvic, angajat în cadrul Ocolului Silvic Fântânele i-a sprijinit pe inculpații BVI și CCA în vederea valorificării excedentului de masă lemnoasă aflată în gestiune.

Rechizitoriul detaliază multiplele acțiuni ilegale ale fiecărui inculpat, inclusiv valorificarea lemnului în mod neautorizat, traficul ilegal de lemn de foc și emisiunea de documente false pentru a ascunde activitățile ilegale.

Totodată s-a constatat că în ceea ce îi privește pe inculpații CCA și BVI, persoane cu privire la care s-a realizat o analiză financiară, aceștia au realizat pe o perioadă de 5 ani anterioară faptelor ce fac obiectul prezentei cauze venituri cu mult peste cele realizate legal (din salariu), concluziile acesteia inclusiv cu privire la ceilalți inculpați fiind atașate la dosarul cauzei. Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijin de specialitate din partea Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Bacău, B.O.S. Bacău, Garda Forestieră Suceava. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.” a transmis Parchetul


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

5 comentarii

  1. În întreg sistemul bugetar corupția este cat casa. Nu exista instituție de stat ne-cangrenata. Va veni un moment când zone din sistem vor face explozie. Nu accidente gen Ferma Dacilor, Crevedia, Colectiv, Cherecheș, drogați la volan etc. Se va lăsa cu mari catastrofe.
    Toate sistemele de stat sunt putrede, pline de loaze și neamuri.
    Din păcate Bacaul este prin locurile fruntașe. Se vede zilnic asta, le străzi sau când apelezi la o instituție de stat.

  2. Facaturi politice ale celor ce vor mai multi bani si functii mai inalte.Am lucrat peste 40 de ani in sistem,sunt pensionar,dar niciodata nu am vazut actiuni jigodiste in domeniul silvic.RUSINE!

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.