Ancheta la Liceul din Rachitoasa, dupa ce o profesoara ar fi jignit un copil cu autism


Inspectoratul Școlar Județean Bacău a declanșat o anchetă la Liceul Tehnologic Răchitoasa după ce, vineri dimineață, 23 septembrie, a înregistrat două petiții primite de la rudele (mama și sora) unui copil cu cerințe educaționale speciale, în care se semnala un limbaj neadecvat al unui cadru didactic care predă în învățământul primar la o școală din structura acestei unități de învățământ cu personalitate juridică. În petiții s-au prezentatdovezi – print screen-uri dintr-o convorbire pe un grup de Whatsapp al părinților de la clasă – prin care o învățătoare ar fijignit acel copil în timp ce discuta cu mama acestuia.

După analiza celor două petiții, inspectorul școlar general a luat decizia ca o echipă de control, formată din doi inspectori școlari de management instituțional, să se deplaseze imediat la școala respectivă, unde, urmare a unei cercetări parțiale, s-a solicitat unității de învățământ începerea unei cercetăriprealabile, prin adresa ISJ Bacău nr. 8403/23.09.2022, a prezumatelor fapte cuprinse în petițiile menționate, conform art. 280 alin. (3¹) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

În cursul zilei de vineri s-au luat declarații de la conducerea unității de învățământ vizată, de la cadrul didactic împotriva căruia se aduc aceste acuzații, de la părinții elevilor care învață în acea clasă, dar și de la alte cadre didactice din școală. Controlul va continua cu aplicarea de chestionare, de către consilierul școlar al unității de învățământ, atât elevilor, cât și părinților, dar și cu luarea tuturor măsurilor legale care se impun în astfel de situații. 

Ancheta Inspectoratului Școlar Județean Bacău se realizează în colaborare cu specialiștii de la Centrul Judeţean de Resurse și Asistenţă Educaţională Bacău și, implicit, cu menținerea, în permanență, a legăturii cu reprezentanții Ministerului Educației.

Comunicat de presa ISJ Bacau


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentArtistii ZIDART au finalizat inca doua picturi murale: „Cu toții purtăm vii amintirile acelor locuri din natură de care am simțit că aparținem și în care am descoperit un acord cu sinele și cu tot ce ne înconjoară”
Articolul urmatorO persoana a fost ranita in urma unui accident pe E85, in Cleja

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.