Analia Selis revine in Bacau, pentru un concert exceptional. Intrarea este libera

0

Analia Selis revine în Bacău pentru un concert excepțional: „Tango Simfonic Românesc”, împreună cu pianistul Julián Caeiro și bandeonistul Nicolás Velazquez, alături de orchestra Filarmonicii „Mihail Jora”, sub bagheta dirijorului Valentin Doni.

Joi, 25 mai, ora 20:00, în centrul orașului Bacău (Piața Tricolorului) vor răsuna lucrări precum: „Dacă nu te cunoșteam”, „Mână birjar”, „Sub balcon eu ți-am cântat o serenada”, „Zaraza”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară?”, „Inimă nu fi de piatră” și multe altele.

Iubirea şi respectul meu pentru România se materializează prin acest proiect şi este cadoul pe care vreau să îl ofer ţării şi oamenilor care m-au adoptat. Dorința mea este ca publicul să plece acasă cu mai multă iubire şi respect pentru cultura și istoria muzicală românească.
Am selectat cele mai cunoscute şi frumoase tangouri din perioada interbelică, compuse de: Jean Moscopol, Gherase Dendrino, Ionel Fernic, Ion Vasilescu şi cântate de personalităţi celebre în muzica şi cultura românească precum Maria Tănase, puse în valoare prin aranjamente pentru orchestră, pian si voce.  Tangoul interbelic românesc, prin aranjamentele scrise de Julián Caeiro, este pus în valoare în toată splendoarea sa şi sună aşa cum ar fi sunat dacă ar fi fost compus în Argentina. Autenticitatea concertul din 25 mai alături de Filarmonica „Mihail Jora” se datorează într-o mare măsură participării ca solist a talentatului bandoneonist argentinian Nicolás Velazquez și a compozitorul și pianist argentinian Julián Caeiro care a și scris orchestrațiile muzicale, acesta fiind o personalitate artistică impresionantă care colaborează cu cei mai cunoscuți muzicieni de tango din toată lumea
.” -Analia Selis

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.