ANAF a verificat, în primele patru luni din 2015, peste 8700 de firme. Fiscul a suspendat 474 de puncte de lucru pentru neemiterea bonului fiscal


În perioada ianuarie – aprilie 2015, principala direcție de activitate a inspectorilor ANAF a vizat combaterea marii evaziuni, eforturile Direcției Antifraudă concretizându-se în 283 de sesizări penale pentru prejudicii identificate de 1,51 miliarde lei, potrivit unui comunicat al instituției, care dă astfel un drept la replică față de acuzaţiile potrivit cărora Fiscul se concentrează pe mica evaziune, în timp ce marii evazioniști nu sunt verificați. 

anaf-antifrauda-control87% din numărul cazurilor instrumentate și finalizate cu sesizări penale vizează dosare de peste un milion de euro. Cele 283  de sesizări penale au fost trimise la parchete teritoriale  – 205, DIICOT – 62, DNA – 11 sesizări, parchetul de pe lângă curtea de apel – 4 şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – 1.  ANAF reaminteşte că, la nivel național, în primele patru luni ale anului în curs au fost verificați 8.721 de agenți economici, iar cele 474 puncte de lucru suspendate pentru neemiterea bonului fiscal reprezintă 5,43% din totalul acțiunilor de verificare.

Totodată, ANAF subliniază că „din 1,5 milioane contribuabili mici și mijlocii cele 474 de suspendări reprezintă 0,031%, ceea ce nu poate reprezenta sub nicio formă un atac la buna funcționare a sectorului întreprinderilor mici și mijlocii și nici concentrarea eforturilor în zona micii evaziuni fiscale. Toate aceste cifre atestă, fără nicio urmă de îndoială, un singur fapt: acțiunile DGAF s-au concentrat și se concentrează majoritar pe linia combaterii marii evaziuni fiscale”.


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentViitorul Parlament va avea 456 de aleși. Sistemul de vot va fi pe listă
Articolul urmatorCristinel Bostan, primarul comunei Sascut, condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Sentința nu este definitivă

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.