Amenzi pentru Dorinel Umbrarescu


Unul dintre „regii asfaltului” din Romania , Dorinel Umbrarescu , are probleme cu Administratia Financiara. Fiscul considera ca Umbrarescu ar fi incercat sa scape de plata unor accize la carburanti , fara a avea atestatul impus de lege.

„În octombrie 2010, firmele Tehnostrade şi Speed UMB, deţinute de domnul Umbrărescu, au fuzionat. Speed UMB avea atestat pentru a comercializa en detail produse energetice, dar Tehnostrade nu. Cu toate acestea, firma Tehnostrade a comercializat astfel de produse, ceea ce încalcă normele în vigoare”, au declarat pentru Gândul surse din ministerul Finanţelor.

„Drept urmare s-a constat, pentru confiscare, suma totală de aproape 12 milioane de lei (2,85 mil. euro, n.r.), la cele două staţii, din Bacău şi din Vrancea”, au adăugat ele. Amenda a fost de 40.000 lei , cate 20 .000 pentru fiecare statie.

Contactat de ziarul Gandul , Umbrarescu a refuzat initial sa comenteze informatia dar la sfarsit a confirmat-o.

„N-are nicio treabă, domn’le. Nicio treabă. În octombrie a avut loc fuziunea. S-a înfiinţat firma nouă, care a preluat toate drepturile şi responsabilităţile. Ce spune legea? Că e nevoie (atestatul, n.r.) pentru firmele nou înfiinţate, nu pentru cele absorbite sau din urma fuziunilor. Deci care e problema?”, a declarat Umbrărescu pentru Gândul, situat pe locul al 12-lea în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată de Forbes la 380-400 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.