Amenzi în valoare de 27.750 lei pentru braconaj piscicol, aplicate de jandarmii băcăuani

0

De la începutul prohibiției pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial, instituită începând cu data de 9 aprilie 2023, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău a desfășurat 11 acțiuni pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, atât independent, cât și în cooperare cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură.

Acțiunile au vizat albiile râurilor Siret și Bistrița și lacurile de acumulare Galbeni, Răcăciuni, Berești, Sascut, Itești și Gârleni, pe raza județelor Bacău și Vrancea.

În urma activităților desfășurate, jandarmii au verificat aproximativ 200 de persoane și au aplicat 146 de sancțiuni contravenționale, din care 80 au fost avertismente și 66 de amenzi, în valoare totală de 27.750 de lei, pentru încălcări ale prevederilor OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.

Recomandăm iubitorilor pescuitului să respecte prevederile legale în vigoare care reglementează pescuitul și acvacultura, precum și perioada de prohibiție.” – transmite Gruparea de Jandarmi Mobilă ,,Alexandru cel Bun’’ Bacău

Comentarii
Articolul precedentPrevenirea violenței în familie, prioritatea polițiștilor băcăuani
Articolul următorUrmarit pentru furt in grup infractional in Italia, prins in Bacau

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.