Amenzi de peste 6.000 de lei la braconajul piscicol, aplicate de jandarmii băcăuani

0

22 de sancțiuni pentru pescuit fără permis și în perioadă de prohibiție au fost aplicate ieri de jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

Sancțiunile au fost aplicate în urma unor controale care au fost organizate de jandarmii băcăuani cu sprijinul Centrului Regional de Ecologie Bacău, care au acționat pe linia prevenirii braconajului în habitatele piscicole naturale ale județului, respectiv pe râul Siret în dreptul localitățiilor Sascut, Galbeni și Răcăciuni.

Acțiunile de acest gen vor continua în această minivacanță, atenția jandarmilor fiind îndreptată asupra modului de respectare a normelor în vigoare pentru conservarea și protecția faunei piscicole.

Reamintim tuturor că prohibiția pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial pe apele interioare este activă pentru perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, iar pentru apele de frontieră, unde perioada este de 45 de zile, în intervalul 24 aprilie – 7 iunie inclusiv, cu unele excepții, potrivit Ordinului nr. 561/2023/11/2024.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.